Hyundai STARIA Test

Hyundai’nin yeni tasarım ürünü olan STARIA’yı bu günlerde haber yayınımıza konuk ettik. Dış tasarımı heyecan uyandıran, modern, yenilikçi, dinamik ve duyguları harekete geçiren bir görünüm sergileyen STARIA, üst düzey tasarım öğeleriyle de MPV sınıfına farklı bir bakış açısı getiriyor.

Dış Tasarım
STARIA’nın dış tasarımı, sade ve modern çizgilerden oluşuyor. STARIA’nın ön tarafında ise yatay gündüz farları (DRL) ve aracın genişliği boyunca uzanan uzun ve kısa farlar bulunuyor. Şık desenlere sahip geniş ızgara, otomobile sofistike bir görünüm kazandırıyor. STARIA’nın ön ızgarası, örgü deseni ile hazırlanmış. LED farların etrafındaki krom çizgi, Hyundai amblemi, jantlara, yan aynalara ve kapı kollarına uygulanan renkli pirinç parçalar, aracın adı gibi premium havasını da gözler önüne seriyor. Bu modele özel 18 inç jantlar, elmas desenler ve sportif grafikler içeriyor. Stop lambaları ise Hyundai’nin Parametrik Piksel tasarımıyla birlikte hazırlanmış. Arka kısımdaysa geniş bir cam ile desteklenen arka kısımda sade ve saf bir görünüm bulunuyor. Arka tampon ise yolcuların bagajlarını kolayca yüklemesine ve boşaltmasına yardımcı oluyor. Bu sebeple, yükleme eşiği düşük seviyede bırakılmış. Ticari araçlara bambaşka bir kimlik kazandırmak için sıradanlıktan uzak, lüks bir görünüm sunan STARIA, segmentindeki tüm beklentileri karşılayan çok özel teknolojik öğelere de sahip.

İç Tasarım
Çok Amaçlı Araç (MPV) segmentindeki STARIA’nın sürücü odaklı kokpitte 4.2 inç renkli dijital gösterge ve 8 inç dokunmatik orta ön panel bulunuyor. Kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra her koltuk sırasında bulunan USB şarj girişleriyle de mobil cihazların şarj edilmesine imkan tanınıyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, elektronik park freni, otomatik ön ve arka klima ve geri görüş kamerası gündelik hayatı kolaylaştırırken 3+3+3 oturma düzeniyle de sürücü dahil tam 9 kişilik kapasiteye sahip.  Bagaj kapasitesi, arka sıradaki koltuk öne kaydırıldığında da tam 1.303 lt hacim sağlıyor. Bu da hem aile hem de ticari amaçla kullanıma yeşil ışık yakmış oluyor.

Performans
Hyundai STARIA, 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile hayat bulan hem ekonomik hem de performanslı 2199 cc Turbo CRDİ yeni nesil geliştirilmiş motoru ile 3800 dev/dak’da 177 bg güç üreterek, segmentinde referans model olma konumunda. 430 Nm’lık azami torka sahip olan Staria bu sayede 0’dan 100 km/s’ye 12.4 saniyede ulaşıyor. Aracın son hızı 185 km/saat ile sınırlı. 430 Nm’lik yüksek tork ve bu torkun alt devirlerden itibaren kullanıma sunuluyor olması MPV sınıfındaki otomobilde yüksek bir çekiş gücünün ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra, verim arttırıcı önlemlerin sistematik olarak uygulanmasıyla yakıt tüketimi karma olarak 8.5 litre yakıt tüketim değerlerine sahip. Sonuç olarak; ilk fırsatta size en yakın Hyundai bayisine giderek aracı incelemenizde hatta test sürüşüne çıkmanızda fayda görüyorum.