Ana Sayfa Blog

Anadolu Isuzu’nun yetkili servis ve satış noktaları elektrikli araç şarj istasyonu hizmeti verecek

https://www.anadoluisuzu.com.tr/

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, satış sonrası servis standartlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Anadolu Isuzu, çevre dostu ve kapsayıcı mobilite çözümlerine olan artan talepleri karşılamak amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında, servis noktalarıyla birlikte satış noktalarında da elektrikli araç şarj istasyonu hizmeti vererek geniş, hızlı ve etkili şarj çözümleri sunacak. DC ağırlıklı olması öngörülen şarj istasyonu ağı, yüksek güç tüketimine sahip son model araçları da şarj edebilecek.

Anadolu Isuzu, hızlı şarj istasyonlarını 2024 yılı sonuna kadar ZES iş birliği ile tüm satış ve servis noktalarına kurarak, elektrikli araç sahiplerinin şehir içi ve şehirler arası yollarda menzil kaygısı taşımadan seyahat etmelerini kolaylaştırmayı ve aynı zamanda pratik ve güvenilir bir şarj hizmeti almasını hedefliyor. Anadolu Isuzu’nun elektrikli araç kategorisinin genişlemesi ile birlikte satış ve servis noktalarında elektrikli araç şarj istasyonu hizmeti sunacak olması, şirketin hizmet kalitesi ve çeşitliliğini artırma yolunda attığı yeni ve önemli bir adımı temsil ediyor.

“ZES işbirliği çok değerli”

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, markanın “sıfır emisyon hedefi” doğrultusunda elektrikli araç modellerinin artması ile birlikte, teknolojik dönüşüme katkı sağladıklarını söyledi: “Bu açıdan baktığımızda elektrikli araçları tercih eden kullanıcılarımıza yetkili satış ve servis noktalarımızda elektrikli araç şarj istasyonu hizmeti sunmak üzere ZES ile işbirliğimiz çok değerli. 2024 yılı sonuna kadar tüm satış ve servis noktalarımızda model ve segment ayrımı olmaksızın şarj hizmetini sunacağız.Özellikle ticari araç segmentinde elektrikli modellerin payı gün geçtikçe artıyor. Anadolu Isuzu’nun önceliği her zaman müşterilerinin yanında olmaktır. Bu hizmetimizle de bunu bir kez daha kanıtlamış olduk”.

Sürdürebilirlik hedeflerine adım adım ulaşılıyor

Anadolu Isuzu “Yarınlara Dönüşüyoruz” stratejisi çerçevesinde, sürdürülebilirliği içselleştirmeyi-uygulamayı ve değer zinciri boyunca yaygınlaştırmayı taahhüt ederek sıfır emisyon hedefi doğrultusunda iş birlikleri geliştiriyor. Aynı zamanda iş modellerinin ve ürünlerinin de geleceğe uygun olarak dönüşmesi için paydaşları ile projelere imza atıyor. Zorlu Enerji’nin düşük karbon ekonomisinin hayata geçirilmesi konusunda enerji sektörünün öncü şirketlerinden olduğunu belirten Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman, şunları söyledi: “Bu yaklaşımdan hareketle ZES markamızla hayata geçirdiğimiz, her geçen gün giderek sayısı ve kapsama alanı artan elektrikli araç şarj istasyonlarımız ve yaptığımız güçlü birlikteliklerle sektörel dönüşüme öncülük etmeye devam ediyoruz. Türkiye çapında 1700’ü aşkın halka açık lokasyonda 4000’e yakın elektrikli araç şarj istasyonu ile elektrikli otomobil sürücülerine kesintisiz sürüş hizmeti veriyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonu ile özellikle ticari araç kategorisinde elektrikli araç dönüşümüne öncülük eden Anadolu Isuzu’nun Türkiye genelindeki yaygın satış ve servis noktalarında kuracağımız şarj istasyonlarımız ile ulaşım sektöründeki dönüşüme de önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bu anlamda Anadolu Isuzu ile yaptığımız işbirliğini çok önemli buluyor; bu güzel işbirliğinin sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Mercedes-Benz Kamyon Finansman’dan Nisan Ayına Özel Fırsatlar

Mercedes-Benz Kamyon Finansman’dan Nisan Ayına Özel Fırsatlar

Mercedes-Benz Kamyon Finansman, Mercedes-Benz Actros, Arocs Yerli ve İthal Tüm Çekiciler için geçerli Nisan ayına özel kampanya sunuyor.

Mercedes-Benz Kamyon Finansman, Nisan ayı boyunca geçerli olacak finans kampanyası düzenliyor. Bu kampanya çerçevesinde kurumsal müşteriler 1,40’dan başlayan faiz oranı ile yeni bir Mercedes-Benz çekici sahibi olabilirler.

Detaylı bilgi için  www.mercedesbenzkamyonfinansman.com.tr sayfasını ziyaret edilebilir veya en yakın Mercedes-Benz bayisinden bilgi alınabilinir.

Otokar, 11 ve 15 Tonluk Yeni Atlas Kamyonlarını Satışa Sundu

Otokar, 11 ve 15 Tonluk Yeni Atlas Kamyonlarını Satışa Sundu

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Atlas kamyon ailesine 2 yeni üye ekledi. 2013 yılında “Ticaretin yükünü hafifletmek” misyonuyla hafif kamyon segmentine adım atan Otokar, 8,5 ve 12 tonluk Atlas modelleriyle büyük başarı elde ettiği pazarda hedef büyüttü. Otokar, 11 ve 15 tonluk yeni Atlas kamyonları ile farklı iş kollarındaki ihtiyaçlara daha geniş bir yelpazede cevap vermeyi hedefliyor.

Türkiye’nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, kamyon pazarındaki iddiasını artırıyor. Hafif kamyon segmentine girişinin 11. yılını geride bırakan ve bu süreçte pazarda önemli bir başarıya imza atan şirket, Atlas ailesini, 8,5 ve 12 tonluk modellerin ardından 11 ve 15 tonluk yeni araçlarla büyüttü. Otokar’ın yeni araç tanıtım toplantısı, Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşti. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman ve Ticari Araçlar Yurt İçi Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Tokatlı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Destek Müdürü Tarkan Burak ve Kamyon Satış Müdürü Emre Sarp katıldı. 

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, kamyonda 2013’te Foton şirketiyle başlattıkları iş birliği çerçevesinde araçları Türkiye pazarına uygun hale getirerek üretim yaptıklarını; 10 yılın üzerinde bir süredir pazarda yükselen bir başarı elde ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin en köklü ticari araç üreticilerinden biri olarak kamyon pazarındaki iddiamızı arttırıyoruz. Dayanıklılığı, düşük işletme giderleri ve donanım özellikleriyle öne çıkan Atlas’ın satışlarını son 4 yılda 3 katına çıkardık. 2023 yılında Atlas’ın da içinde bulunduğu 16 ton altı kamyon pazarı yüzde 5 büyürken Otokar’ın satışları yüzde 44 arttı. 2023 yılında satılan yaklaşık her 5 hafif kamyondan biri Atlas oldu. Şimdi de kamyondaki varlığımızı güçlendiriyor; müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda 2 yeni Atlas’ı ürün ailemize ekliyoruz. 11 tonluk Atlas ve 15 tonluk Atlas 3D ile başarımızı arttırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz.” 

AVRUPA BİRLİĞİ’NE İHRAÇ EDİLEN TEK HAFİF KAMYON MARKASI

Otokar Atlas ailesi ile ihracatta da iddialı olduklarını belirten Erman “Türkiye kamyon pazarında büyümeye devam ederken, geçtiğimiz yıl yurt dışı dağıtım ağımızı kurarak Atlas kamyonlarımızın ihracatına da başladık. Bugün Avrupa’da, İspanya, Polonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan’da olmak üzere 7 farklı ülkede kamyon distribütörlerimiz bulunuyor. Otokar olarak kendi satış ağıyla Avrupa Birliği ülkelerine resmi olarak ihracat yapabilen tek hafif kamyon üreticisiyiz. Önümüzdeki dönemde kamyonda distribütörümüzün olduğu ülke sayısını arttırarak Avrupa pazarındaki büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.   

OTOKAR’IN KAMYON ALANINDA HEDEFLERİ 

Otokar Atlas ailesine yeni üyelerinin de katılmasıyla zirveye yol aldıklarını belirten Otokar Ticari Araçlar Yurt İçi Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Tokatlı, şirketin kamyon pazarındaki hedeflerine ilişkin şunları söyledi: “Yeni araçlarımızla kamyon ürün ailemizi genişletirken faaliyet gösterdiğimiz alanda Türkiye’nin en çok tercih edilen kamyon markası olmayı ve yakın zamanda 10’dan fazla Avrupa ülkesinde distribütörlük ağımızı oluşturmayı hedefliyoruz.”  

ATLAS’LARDA LANSMANA ÖZEL 4 BAKIM HEDİYE

Adını mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan güçlü kahramandan alan Atlas kamyonun yeni modelleri hakkında bilgi veren Murat Tokatlı şunları söyledi: “Atlas, zor koşullara dayanıklı olmasının yanında, yüksek güç ve performans özellikleriyle bugüne kadar pek çok kurum ve firmanın öncelikli tercihi oldu. 11 ve 15 tonluk yeni Atlas’ların güç ve konforun yanında sunduğu yüksek taşıma kapasitesi ve sınıfında tek olan donanım özellikleriyle pazarda büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Farklı yük ağırlıkları ve aks seçenekleri, uygun yatırım maliyetleri, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleriyle Atlas, ticaretin güçlü kahramanı olmayı sürdürecek.” Tokatlı ayrıca lansmana özel kampanya müjdesi de verdi; “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilke imza atarak Atlas’ları 4 yıl sınırsız kilometre garantisi ile sunmuştuk. Şimdi de lansmana özel olarak haziran ayı sonuna kadar yapılan Atlas alımlarda ilk 4 bakım hediye olacak” dedi. 

ATLAS 11

Otokar Atlas ailesinin 11 ton azami yüklü ağırlığa sahip yeni üyesi Atlas 11, sınıfındaki en yüksek azami yüklü ağırlık ve faydalı yük kapasitesi ile fark yaratıyor. Yüksek performansı ve güçlü motoru ile ağır yüklerin güvenle taşınmasını sağlayan araç, uzun ve kısa şasi seçenekleriyle satışa sunuluyor. Kataforez kaplama ile araca paslanmaya karşı uzun ömürlü koruma sağlanırken; aracın dayanıklılığı arttırılıyor. Sınıfında hava süspansiyonlu ayarlanabilir sürücü koltuğunu standart olarak sunan tek araç olan Atlas 11, sürüş deneyimini zirveye taşıyor. Yenilenen iç kabiniyle geniş ve konforlu bir ortam sağlıyor. Sınıfında 4 yıl/sınırsız kilometre garantini standart olarak sunan tek araç Otokar Atlas, ön-arka disk frenleri, EBS, LDWS, AEBS, ESC ve ACC gibi gelişmiş güvenlik ve sürücü destek sistemleri ile dikkat çekiyor. Kaldırım aynaları, telefon tutucu, güçlü klima, dijital takograf, dokunmatik aydınlatma gibi donanımlara sahip araç, yüksek torklu güçlü motorunun yanında dar sokaklara kolaylıkla girmeyi sağlayan uygun boyutlarıyla yüksek tonajlı yüklerin hızlı ve kolay taşınmasını sağlıyor. 

ATLAS 3D – 15

Atlas ailesinin 15 tonluk 3 akslı yeni üyesi Atlas 3D – 15, standart kliması, ferah ve modern iç kabiniyle sürücü dostu bir deneyim sunuyor. 15 ton azami yük ağırlığı bulunan araç, geniş görüş açısı ile ferah bir ortam sunarken, şık ve ergonomik koltukları uzun süreli konforu garanti ediyor. Atlas’ın kataforez şasi kaplama ile uzun ömürlü koruma sağlanarak dayanıklılığı artırılmış durumda. Sınıfında tek olarak sunduğu hava süspansiyonlu ayarlanabilir sürücü koltuğu ve 10 teker ve kaldırılabilir dingil sistemi ile öne çıkıyor.  Araç ayrıca kaldırım aynaları, telefon tutucu, güçlü klima, dijital takograf, dokunmatik aydınlatma gibi donanımlara sahip.  Ön-arka disk frenlere sahip Atlas 3D 15 ton, EBS, LDWS, AEBS, ESC ve ACC gibi gelişmiş güvenlik ve sürücü destek sistemlerini de sunuyor. Atlas 3D 15 ton, sınıfında tek olarak 4 yıl/sınırsız kilometre standart garanti sunuyor. Otokar Atlas 3D, düşük yakıt tüketimi ve düşük işletme giderlerinin yanında yüksek performansı ile verimli bir taşımacılık deneyimi vadediyor.

Yeni Renault Kangoo ürün ailesi Türkiye’de

Yeni Renault Kangoo ürün ailesi,Türkiye'de

RENAULT’DAN HAFİF TİCARİ ATAĞI: YENİ KANGOO AİLESİ TÜRKİYE’DE

  • Yeni Renault Kangoo ürün ailesi, Türkiye’deki ilk temsilcileri olan Yeni Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Kangoo Van ile satışa sunuluyor.
  • Kendi sınıfında özel bir tasarıma sahip olan Renault Kangoo, E-Tech versiyonu ile elektrikli hale geliyor. Sahip olduğu 90 kW (120 hp) elektromotor ve 45 kWh batarya, Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’ye 285 km menzil (WLTP) sağlıyor.
  • Yeni Renault Kangoo Van, 115 beygirlik 1.5 Blue dCi motoru, sahip olduğu geniş saklama alanı ve yenilenmiş versiyonuyla profesyonel bir deneyim sunuyor.
  • Yeni Renault Kangoo Van, L2 Equilibre versiyonuyla lansmana özel 915.000 TL’den başlayan fiyatı ve 200.000 TL, 12 Ay, %2,99 faizli kredi kampanyasıyla; Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli Iconic ise lansmana özel 1.675.000 TL’den başlayan fiyatıyla 18 Nisan’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor. 
  • Kangoo modelinin Combi versiyonu Kangoo Multix ise sahip olduğu binek araç özellikleri, konforu, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile 2. çeyreğin sonunda kullanıcıları ile buluşacak.

Bugüne kadar 50 ülkede 4,4 milyon adet satılan Renault Kangoo, 25 yıl önce sunduğu ve kendi sınıfında bir ilk olan sürgülü yan kapı teknolojisinde olduğu gibi günümüzde de çağının gereklerini yerine getirerek öncü olma geleneğini sürdürüyor.

Zarif tasarımı, pratik özellikleri, oldukça geniş iç mekânı ve cömert bagaj alanı sayesinde yıllardır geniş ailelerin ve profesyonellerin tercihi olan Renault Kangoo, tarihinde ilk kez E-Tech Elektrikli versiyonuyla yollara çıkıyor.

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, 2024 yılı MAİS için binek otomobil segmentinde elde ettiğimiz başarıları hafif ticari araç segmentinde de elde etmeyi hedeflediğimiz bir yıl. Hafif ticari araç sınıfında yeni bir sayfa açıyoruz. Artık hafif ticari araçları binek modellerden ayrı olarak ele alıyor ve ayrı bir stratejiyle yönetiyoruz. Bu stratejimize paralel olarak, OYAK vizyonu ve desteği ile Türkiye’de başlattığımız elektrifikasyon devrimiyle Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Renault Kangoo Van 18 Nisan tarihinde bizlerle buluşuyor. Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, Kangoo modelimizin uzun yıllara dayanan tecrübesini elektrifikasyon teknolojisi ile buluşturduğumuz ve modernize ettiğimiz yepyeni bir otomobil. Geniş aileler ve iş profesyonelleri için özellikle şehir içinde ekonomik ve konforlu bir yolculuğu mümkün hale getiren özelliklerle donatıldı. Yeni Kangoo Van ise geliştirilmiş özellikleriyle hafif ticari araç segmentini bambaşka bir boyuta taşıyor.

Kangoo’nun Her Zamanki Güçlü ve Çok Yönlü Özelliklerine Eklenen Elektrikli Güç Aktarma Sistemi

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, içten yanmalı versiyonunda sahip olduğu pratikliği, güvenli sürüş özelliklerini ve konforu elektrikli versiyonuna taşıyor. İç mekânında bulunan sürücü koltuğu, ergonomik yapısıyla sürüş konforunu destekliyor. Arka bölümde bulunan üç kişilik ikinci koltuk sırası, konforlu ve rahat bir yolculuk olanağı tanıyor. Kendi sınıfının en iyi değeri olan 850 litrelik bagaj hacmi, kızaklı ikinci koltuk sırasının çıkarılmasıyla 2.500 litreye kadar artırılabiliyor. Ayrıca Easy Life çekme tipi torpidosu da dahil edildiğinde iç mekânda 49 litreden fazla saklama alanı sunuyor. Iconic versiyonunda iç mekânı koyu fırçalanmış ahşap kaplama yeni ön konsol süslüyor. 

Alet kullanmadan ayarlanan yenilikçi tavan barları sayesinde kullanıcı hiçbir zaman yer sıkıntısı yaşamıyor ve neredeyse her şeyi taşıyabiliyor. Önden bakıldığında yatay motor kaputu, çarpıcı dikey ön cephesi ve logonun arkasında şarj çıkışını barındıran ızgarası dikkat çekiyor. Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’nin 8 adet bağımsız ve kolayca onarılabilen modülden oluşan son teknoloji lityum iyon bataryası, 45 kWh kullanılabilir kapasiteye sahip. WLTP standartlarında 285 km’ye kadar ulaşan menziliyle kullanım maliyetlerini oldukça düşürüyor. Kangoo E-Tech %100 Elektrikli 3 yıl veya 100.000 km araç garantisine ek olarak 8 yıl veya 160.000 km batarya garantisine de sahip.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, 245 Nm anında kullanılabilir tork ve 90 kW güç üreten elektromotoruyla her koşulda sorunsuz ve akıcı bir sürüş sağlıyor. Aracın maksimum hızını 110 km/s ve gücünü 56 kW ile sınırlayan Eco modu, sürüş menzilini optimize ediyor. Sürücüler üç rejeneratif fren modundan birini seçebiliyor.

Kangoo e-Tech tüm enerji yönetimi sistemlerine ek olarak daha güvenli bir sürüş için Seviye 2 otonom sürüş dahil 14 sürüş destek sistemi ile donatıldı. Bunun yanında çekiş ve fren modlarının farklı kombinasyonları, aracı kullanma şekline ve sürüş koşullarına göre rahatlığı ve menzili optimize etmek için sürücüye 6 seçenek sunuyor. 

Seçilen sürüş moduna, elektrik gücü yönetimine ve sürüş destek sistemlerine ait bilgiler, opsiyonel olarak eklenebilen kişiselleştirilebilir 10 inçlik dijital gösterge ekranından takip edilebiliyor. 

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, tüm yıl boyunca mümkün olan en iyi menzili sağlamak üzere ısı pompasıyla çalışan çift bölgeli bir iklimlendirme sistemine sahip. 

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’nin Iconic versiyonunda ısıtmalı koltuklar standart olarak yer alırken, soğuk iklim paketiyle ısıtmalı ön cam ve direksiyon da opsiyon olarak eklenebiliyor. Bu özellikler çok az enerji kullanarak daha fazla konfor sağlıyor.

Kapsamlı şarj çözümleri ise tüm kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli’nin bataryası 22 kW AC hızlı şarj ile 2 saat 30 dakikada %5’ten %80’e şarj edilebiliyor. 22 kW şarj cihazıyla birlikte batarya, menzili etkilememek ve şarj sürelerini kısaltmak üzere sıcaklığı doğru seviyede tutan sıvı soğutma ve rezistanslı ısıtma sistemine sahip. 80 kW DC şarj cihazı ise yaklaşık 30 dakikada 170 km menzil sağlıyor. 11 kW halka açık şarj noktasında 2 saat 40 dakikada %15’ten %80’e şarj oluyor. 7,4 kW duvar kutusunda 6 saatten daha kısa bir sürede %15’ten %100’e şarj oluyor.

Katlanabilir ve çok pratik bir saklama kutusu, bagajdaki kablolar (mod 3 şarj kablosu ve ev veya green-up bağlantıyı destekleyen isteğe bağlı esnek şarj cihazı) için gerekli alanı sağlıyor.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli, tek bir versiyonla yollara çıkıyor. Iconic versiyon, tüm konfor ve güvenlik özelliklerinin yanı sıra özgün bir tasarım arayan aileler veya serbest meslek sahibi profesyonellere hitap ediyor.

Atletik ve Dinamik Tasarımıyla Hafif Ticari Araç Sınıfının Yeni Temsilcisi: Yeni Renault Kangoo Van

Yeni Renault Kangoo Van, elektrikli, kardeşi Yeni Renault Kangoo %100 Elektrikli ile birlikte kullanıcıları ile buluşmak için hazırlanıyor.  115 beygirlik 1.5 Blue dCi motorla birlikte atletik ve dinamik bir tarza sahip bu yenilikçi hafif ticari model; ileri teknolojiye ve yeniliklere sahip özel yapım bir otomobil arayan kurumsal filolara, serbest meslek sahibi profesyonellere ve ticari araç kullanıcılarına hitap ediyor. Yeni Kangoo Van, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile tercih edilebiliyor.

Yeni Kangoo Van: Öne çıkan 5 özellik

  • Yükleme kolaylığı: Renault’nun “Ferah Yükleme Paketi” ile merkezi sütunun kaldırılması sayesinde Yeni Kangoo Van, 1.446 mm ile pazardaki en geniş sağ taraf erişimini sağlıyor. 
  • 4,9 m³’e varan yükleme kapasitesiyle sınıfının en iyi değerini sunuyor.
  • Güçlü omuz çizgisine sahip yeni atletik dış tasarımı onu şık bir görünüme kavuşturuyor.
  • Modern iç mekânı, 60 litrelik kullanışlı ve kolayca erişilebilen saklama alanlarıyla birlikte iki veya üç ön koltuk seçeneğiyle sunuluyor.
  • Aktif acil fren destek sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve geri görüş kameralı dikiz aynasını da içeren birçok sürüş destek sistemi, sürüş güvenliğini en yüksek seviyeye çıkarıyor.

Yeni Renault Kangoo Van, 3.9 m³’e kadar taşıma hacmi sunan “L1 Equilibre” versiyonu ve 4.9 m³’e kadar taşıma hacmi sunan “L2 Equilibre” versiyonu ile satışa sunuluyor.

Yeni Renault Kangoo E-Tech %100 Elektrikli ve Yeni Renault Kangoo Van, 18 Nisan tarihinden itibaren kullanıcıları ile buluşmak ve yollara çıkmak için hazır olacak.

“Combi” araç segmentinin ikonik modellerinden Yeni Renault Kangoo Multix ise binek araç özellikleri ve konforu, 130 beygirlik 1.3 TCe motoru, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile 2. çeyreğin sonunda satışa sunulacak ve böylece Kangoo ürün ailesi tamamlanmış olacak.

DB Schenker, GDP sertifikasını aldı

DB Schenker, Good Distribution Practice

DB Schenker, Good Distribution Practice (GDP) sertifikasını alarak dünyanın en büyük lojistik ağlarından olan sağlık sektöründe etki alanını genişletiyor. Toplamda 157 sertifikası bulunan lojistik firması, gelişmiş kaliteli hizmet anlayışıyla sağlık hizmetleri portföyüne önemli bir katkı sağlıyor. DB Schenker, ilaç tedarik zincirlerinde ürün bütünlüğünü ve kalitesini koruma taahhüdünü sağlamlaştırmaya devam ediyor. 157 istasyonu için GDP standartlarına uygunluk sertifikası alarak önemli bir kilometre taşına ulaşan DB SCHENKER | life+ ürün portföyü, Amerika, Avrupa ve Asya’daki global tıbbi mal ticaretini kapsayarak en önemli pazarlarda konumunu güçlendirdi. GDP sertifikası alarak dünya sağlık lojistiğinin %80’ini kapsayan ve dünyanın en büyük GDP uyumlu lojistik ağlarından biri haline gelen DB Schenker, küresel farmasötik endüstrisinin değişen ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilir bir konumda ilerlemeye devam ediyor. Çeşitli yüksek düzeyde yönergeler tarafından düzenlenen ve bu nedenle GDP uyumunun kritik önem taşıdığı bir alan olan sağlık sektöründe, İyi Dağıtım Uygulaması ile DB Schenker, farmasötik ürünlerin bütünlüğünün ve kalitesinin tedarik zinciri sürecinin tamamında korunmasını sağlıyor. DB Schenker’in Global Sağlık Kalite Yönetim Sistemi, Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen İnsan ve Veteriner Kullanım İçin Tıbbi Ürünlerin İyi Dağıtım Uygulamaları‘na ve ilgili etkin maddelere ilişkin gereksinimleri ele alarak, bu gereksinimlerin yerine getirilmesini taahhüd ediyor. Bu da DB SCHENKER | life+’ın temelini oluşturan Sağlık Kalite Yönetimi ile sağlanıyor.


DB Schenker Global Dikey Pazar Sağlık Bölümü Başkanı Veronique Dameme: “Her sağlık tedarik zincirinin sonunda bekleyen bir hasta var. Bu nedenle, tıbbi ürünlerin en yüksek standartlara uygun bir şekilde depolanmasını ve dağıtılmasını fazlasıyla önemsiyoruz. Tesislerimizin GDP sertifikasını alması, yol haritamızdaki önemli bir kilometre taşı bizler için ve farmasötik lojistikte mükemmeliyet anlayışının sürekli olarak peşinde olduğumuzu gösteriyor.” Sertifikasyon uygulama sürecine başladığında DB Schenker, ilk hedefinin tüm taşıma modları için geçerli bir global standardı tanımlamak olduğunu, GDP sertifikası sayesinde koşulların uygun hale getirildiğini vurguluyor. Kapsamlı bir sertifikasyona sahip olmak tüm işlemlerin, altyapının ve personelin, tüm iş birimlerinde bu yaklaşımı kullanarak farmasötik endüstrisinin katı gereksinimlerine uygun olduğundan emin olunmasını sağlıyor. Bir istasyon, iç sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladıktan ve sertifika aldıktan sonra, sürekli ölçülen KPI’larla risk tabanlı bir yeniden denetim gerçekleştiriliyor. Bu denetim, en yüksek kalitenin korunduğundan emin olmak adına en az 3 yılda bir tekrarlanıyor. GDP uyumlu lojistik düzenlemelerine uyumlanma ve yönetebilme kapasitesini artırma hedefiyle hareket eden ve müşteri ihtiyaçlarını sürekli olarak analiz ederek gelişim gösteren DB Schenker, önümüzdeki yıl içinde 180’den fazla istasyonunu sertifikalandırmayı planlıyor

Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!

Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!

Daimler Buses, Mercedes-Benz ve Setra marka otobüsleri için geliştirdiği yeni güvenlik teknolojileri, yardımcı sistemler ve verimli sürüş sistemleri ile güvenli sürüş alanındaki iddiasını sürdürüyor. Bu kapsamda 17–18 Mart tarihlerinde İspanya’nın başkenti Madrid yakınlarında bulunan Circuito del Jarama yarış pistinde düzenlediği özel bir etkinlikle, yeni güvenlik ve sürüş sistemlerini tanıttı. 

Daimler Buses CEO’su Till Oberwörder’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte katılımcılar, Avrupa Birliği’nin taşımacılık sektöründe kullanılan araçlarda güvenlik standartlarını belirlemek için oluşturduğu AB Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) kapsamında hizmete alınan Aktif Fren Yardımcısı 6, Aktif Sürüş Asistanı 2, Dönüş Asistanı 2 ve Ön Koruma Asistanı gibi birçok yeni yardımcı sistemini deneyimleme fırsatı buldular. Özel parkurlarda test edilen yeni sürüş sistemlerinin performansı gerçek zamanlı olarak Omniplus On filo yönetim sistemi kullanılarak analiz edildi. 

Güvenliğe ve yardımcı sistemlere odaklanan yaklaşım…

Sürücü ve yaya güvenliğini artırmak amacıyla güncellenen AB Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR), Temmuz 2024’ten itibaren teslim edilecek otobüslerde bir dizi yardımcı sistemi zorunlu kılıyor. Bu sistemler yorgunluk, stres veya dikkat dağınıklığı gibi etmenlerin trafikte olumsuz sonuçlara yol açmasını engellemesinin yanı sıra hem sürücüler hem de yayalar için güvenlik standartlarını yeniden belirliyor. Daimler Buses, global güvenlik standartları kapsamında hayata geçirdiği sistemlerin yanı sıra, Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerde isteğe bağlı donanım olarak sunduğu 360° kamera ve yeni MirrorCam sistemiyle, güvenli sürüşe katkıda bulunmaya devam ediyor.

CEVA Lojistik ve IFCO’dan Önemli İş Birliği

CEVA LOJİSTİK VE IFCO'DAN ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

Üçüncü parti lojistik hizmetleri alanında dünyanın önde gelen isimlerinden CEVA Lojistik, yeniden kullanılabilir ambalaj çözümlerinin önde gelen küresel tedarikçisi IFCO ile Dilovası Tesisi’nden FTL çıkışları ve market dağıtım merkezlerinden kasaların toplanması ve iadesi konusunda işbirliği yaptı.

Büyük veya orta ölçekli ulusal ve küresel şirketler için taşımacılık ve tedarik zinciri çözümleri sunan CEVA, IFCO’nun Dilovası Tesisinden FTL çıkışlarının yanı sıra kirli kasaların market dağıtım merkezlerinden toplanarak Dilovası Tesisine geri getirilmesi işini üstlendi. Gerçekleştirilecek operasyon, Türkiye’de bu sektördeki en hacimli taşıma olacak. Bu işbirliği sayesinde IFCO, müşterilerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına destek olmaya devam ederken, aynı zamanda kendi karbon ayak izlerini azaltmak için somut adımlar atıyor. 

1992’de Almanya’da kurulan IFCO, dünya çapında 2 milyardan fazla taze sebze, meyve, et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumurta, ekmek ve diğer taze ürünleri taşıyan 380 milyondan fazla yeniden kullanılabilir ambalaj konteyneri işletmektedir. IFCO, gıdaların tazeliğini ve kalitesini korumasını sağlar, maliyetleri düşürür, atıkları ve çevresel etkileri azaltır. IFCO, müşterilerin ürün hasarını yüzde 96 oranında ve karbon emisyonlarını yüzde 60’a kadar azaltabilir. IFCO kasalarının kullanımı yüzde 80 daha az su tüketirken, yüzde 86 daha az katı atık üretimi sağlar.

Tazeliğin saatlerle hatta dakikalarla ölçüldüğü gıda kategorisinde IFCO ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden CEVA Lojistik İş Geliştirme ve Satış Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, “CEVA Lojistik, IFCO tarafından geliştirilen randevu ve araç takip sistemleri ile tam entegre çalışarak araç planlama ve takibi yönünden yüksek performansa ulaşmayı hedeflemektedir. Bu işbirliği sayesinde geri dönüş lojistiğinde karşılıklı işbirliği ile karbon salınımını azaltarak IFCO’nun sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda birlikte çalışacağız. ” dedi.

Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda!

Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda!

“Atego şehrin yollarında, şehirde işler yolunda” mottosuyla sunulan hafif kamyon segmentinin yıldızı Mercedes-Benz Atego, Powershift teknolojisi, sağladığı geniş görüş açısı ve güvenlik donanımlarıyla, hafif dağıtım faaliyetlerinde müşterilerine benzersiz bir deneyim yaşatıyor.

Hafif kamyon segmentinde; kamu uygulamaları, çöp uygulamaları ve dağıtım taşımacılığının vazgeçilmezi Mercedes-Benz Atego, standartları yukarıya çekerek yakıt verimliliği, yüksek kalite ve güvenliği yeniden tanımlıyor. 

Mercedes-Benz Atego, üstün özellikleriyle yakıt verimliliği, yüksek kalite ve güvenliği yeniden tanımlıyor. Sahip olduğu Powershift teknolojisi, vites geçişlerinde hız ve verimlilik sağlayarak sürüş deneyimini iyileştiriyor. Farklı kullanımlara yönelik özel tasarım seçenekleriyle sunulan Atego’nun özellikle şehir içi kullanım için dizayn edilen Atego 1018 modeli; geniş görüş açısı, üstün manevra kabiliyeti, sürücü ve personele iniş binişlerde operasyonel kolaylık sağlayan uygun şasi ve kabin yüksekliği sayesinde dar sokak ve mahallelerde sorunsuz bir şekilde hizmet veriyor. Atego 1018, hem çöp uygulamalarına hem de dağıtıma uygun olacak şekilde 2 farklı standart paket ile sunulurken, farklı aks mesafesi, geniş opsiyonel donanım seçenekleri, kapalı, açık kasa, frigo ve akaryakıt tankeri gibi üstyapı uygulamalarıyla da farklı ihtiyaç ve beklentilere hitap ediyor.

Geçtiğimiz yıl Mercedes-Benz Atego’nun 25. yaşını gururla kutladıklarını belirten Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, sözlerine şöyle devam etti; “Mercedes-Benz Atego, çeyrek asırdır hafif kamyon segmentinde benzersiz bir deneyim sunuyor. Sahip olduğu özellikler ile şehir içi taşımacılık ve dağıtım alanının etkin ve verimli bir çözümü olan Atego, bu anlamda müşterilerinin en güvenilir iş ortaklarından biri konumunda. Atego 1018 de işlevselliği, yüksek performansı ve yaygın servis ağıyla dağıtım operasyonlarının vazgeçilmez bir parçası olmaya devam ediyor.”

Atego Şehrin Yollarında, Şehirde İşler Yolunda!

Mercedes-Benz Atego, Türkiye pazarının ihtiyacına yönelik 4 x 2 tahrik düzeninde 10, 15 ve 16 ton; 6 x 2 tahrik düzeninde ise 24 ton olmak üzere toplamda 4 farklı tonaj alternatifiyle müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Atego 1518’in, farklı müşteri ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmış aks mesafesi ve yataklı & yataksız kabin seçenekleriyle, 5 farklı  standart paketi mevcut. Fabrika çıkışlı olarak 6×2 düzeninde üretilen Atego 2424 ise yataklı &  yataksız olmak üzere iki standart pakette sunulurken, daha fazla yük ya da hacim ihtiyacı olan ağırlıklı perakende sektörünün ilk tercihi olmaya devam ediyor. Türkiye’de standart olarak sunduğu araçların dışında, Daimler Truck’ın geniş ürün gamından müşteriye özel çözümler de sunan Mercedes-Benz Türk,  Atego model ailesi ile karayolu dağıtım taşımacılığında tüm işlerin üstesinden geliyor. Atego ailesinin bir diğer oyuncusu; çöp paketli 16 tonluk Atego 1621 de, alüminyum jantlarla hafifletilmiş şasi tasarımı, yüksek yüklere uygun güçlendirilmiş stabilizatörleri, Powershift teknolojisi, 2+1 koltuk düzeni ve yüksek manevra yeteneğiyle sınıfında parlıyor.

Komatsu, Mermer Fuarı 2024’e Hazır!

29. Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Komatsu’nun Güçlü ve Verimli Yenilikleri, Mermer Fuarı’nda Gövde Gösterisi Yapacak!

Japonya merkezli Marubeni Corporation iştiraki olan Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş., Türkiye’de temsil ettiği Komatsu’nun “Yeni Nesil” 4 farklı modelini, 29. Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilemeye hazırlanıyor. Fuarİzmir’deki A310 numaralı, 400 metrekarelik standında ziyaretçileri ağırlayacak olan Marubeni Dağıtım ve Servis, Komatsu PC490 LC-11E0 ekskavatör, Komatsu WA500-8E0 ve WA600-8E0 lastikli yükleyiciler ile Komatsu HM400-5 yol dışı kamyonlarına ek olarak Montabert XL1900’ün de yakından incelenebilmesini sağlayacak.

Komatsu PC490 LC-11E0: 50 ton paletli ekskavatör sınıfında yüksek verimlilik

Yeni nesil Komatsu PC490 LC-11E0 paletli ekskavatör, yeni pompa ve motor teknolojisi ile 50 ton paletli ekskavatör sınıfında, yüksek verimlilikle maksimum üretim kapasitesi elde edilmesini sağlıyor. 362 HP’lik gücünü yeni nesil Komatsu motorundan alan ve yüzde 100 Komatsu komponentleriyle tasarlanan PC490 LC-11E0 paletli ekskavatör; hafriyat sahasında yüksek hızı sayesinde daha çok kamyon yükleme, madenlerde yüksek sökü performansı ve düşük yakıt tüketimiyle işletmelere değer katıyor. Standart olarak sunulan KomVision kamera sistemi, operatörlere makinenin etrafını kuş bakışı kontrol etme imkanı verirken, güvenliği de üst seviyeye taşıyor. Üzerindeki kırıcı tesisatı ve kırıcı/ataşman modları ile mermer ocaklarında farklı ataşmanların kullanımına da uygunluk sağlıyor.

Komatsu WA500-8E0: Lastikli yükleyici segmentinde yüksek verimlilik

Komatsu’nun sert ve zorlu sahalardaki çözüm ortağı konumundaki yeni nesil WA 500-8E0 lastikli yükleyici, performansı ve verimliliği artırılan özellikleriyle işletmelere değer katıyor. Taş, mermer, kum ocakları ve inşaat sahalarının gereksinimlerini tamamıyla karşılayabilecek şekilde tasarlanan WA 500-8E0, daha düşük yakıt sarfiyatı sunarken yüksek verimlilik için ihtiyaç duyulan gücü sunuyor. 35 tonluk çalışma ağırlığı, 357 HP’lik gücü ve 380 litrelik yakıt depo kapasitesiyle Komatsu WA 500-8E0, mermer sahalarının ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabiliyor.

Komatsu WA600-8E0: Güçlü, kudretli ve verimli

Yeni nesil kabin tasarımı, ısıtmalı operatör koltuğu, geri görüş kamerası, 7 inçlik LCD monitör, SmartLoder Logic ve 500 saatte bir bakım aralığı gibi pek çok öne çıkan özelliğiyle Komatsu WA600-8E0, maden sahalarındaki tecrübeleri geleceğe taşıyor. Yeni nesil WA600-8E0, yüksek üretim kapasitesi, düşük yakıt tüketimi ve dayanıklılığı ile mermer sahalarındaki çözüm ortaklarının başında geliyor. Aks, şanzıman, pompa ve motor gibi tüm komponentleri Komatsu tarafından tasarlanan WA600-8E0, zamanın ve üretimin ön plana çıktığı maden sahalarında, uzun süreli işte kalma performansı ve yüksek dayanımlı komponentleriyle işletmelere avantaj sağlıyor. Komatsu makinelerinde bulunan fonksiyonlar ve özel tasarlanmış komponentler, kullanıcılara yüksek iş güvenliği de sağlıyor. Komatsu WA600-8E0, 56 tonluk çalışma ağırlığı, 530 HP’lik gücü ve 718 litrelik yakıt depo kapasitesiyle mermer sahalarının yıldızı oluyor.

Komatsu HM400-5: Hem işletmelerin hem de operatörlerin yeni gözdesi

“İş Makinalarının Yeni Çağı”ndaki yeni nesil yol dışı kamyonlardan HM400-5, şartlar ne kadar ağır olursa olsun güçlü motoru ve gelişmiş süspansiyon sistemi ile yüklere meydan okuyor. Komatsu Çekiş Sistemi, Seçilebilir Çalışma Modları ve Otomatik Motor Stop donanımlarıyla operatörlerin çalışma şartlarını iyileştiren Komatsu HM400-5, 473 HP gücündeki yeni nesil motoruyla işletmelerin yakıt giderlerini de azaltıyor. Nominal yük kapasitesi 40 ton olan Komatsu HM400-5, 35 ile 75,1 ton arasındaki çalışma ağırlığıyla, madenlerin ve mermer sahalarının tavizsiz destekçisi oluyor.

Satış sonrası hizmetlerde avantaj

Marubeni Dağıtım ve Servis kapsamındaki Komatsu ürünleri, 3 yıl/6.000 saat komponent uzatılmış garanti, 3 yıl/6.000 saat (12 adet), her 500 saatte bir ücretsiz bakım, 1.000 saatte bir klima filtreleri değişimi ve her 500 saatte bir hava filtre değişimi gibi pek çok bakım avantajını da barındırıyor.

Montabert XL1900: 21-31 ton arası ekskavatörler için tasarlandı!

Komatsu çatısı altında, Fransa’da yer alan fabrikalarda üretilen Montabert kırıcılar, yüksek performanslarıyla işletme maliyetlerini azaltırken, dayanıklı yapısıyla en sert kayalara meydan okuyor. 21-31 ton arası ekskavatörler için tasarlanan Montabert XL1900 hidrolik kaya kırıcısı, yüksek performanslı keçelerin avantajıyla, uzun ve aralıksız çalışma sürelerinde, zor ve zaman alıcı çalışmalarda nitrojen basıncını sabit tutabiliyor.

DFDS Türkiye’deki Lojistik Ağını Genişletiyor

DFDS Türkiye'deki Lojistik Ağını Genişletiyor

DFDS, Ekol Lojistik’in Türkiye ile Avrupa’yı birbirine bağlayan uluslararası taşımacılık iş kolunu satın alarak, DFDS’in Türkiye ile Avrupa arasındaki taşımacılık koridorundaki operasyon ve hizmet ağını güçlendiriyor. Satın alma işleminin, AB birleşme kontrol onayı alınmasını takiben 2024’ün 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

DFDS, Avrupa’nın 10 ülkesinde bulunan ofisleri ve tesisleriyle Türkiye ile Avrupa arasında yük taşımacılığı yapan Ekol Lojistik’in uluslararası iş kolunu satın almak üzere anlaşma imzaladı. Ekol Lojistik’in uluslararası taşımacılık iş kolunun 3700 çalışanı bulunuyor ve şirket 2023 yılında 470 milyon euro (3.5 milyar DKK) gelir elde etti. Alım bedeli ise 260 milyon euro (1.9 milyar DKK) olarak gerçekleşti.    

DFDS bu satın almayla Akdeniz’deki mevcut Ro-Ro hatlarına kara yolu taşımacılığını ekleyerek, DFDS’in Kuzey Avrupa’da uyguladığı ve verimliliği kanıtlanmış deniz yolu-kara yolu iş modelini bölgeyi kapsayacak şekilde yaygınlaştırıyor. Ayrıca, DFDS’in lojistik ağı da Avrupa çapında genişletiliyor.

DFDS CEO’su Torben Carlsen, konu hakkında şunları söyledi: “Bu satın alma, DFDS için mükemmel bir stratejik eşleşme. Kara, deniz ve demir yolu kombinasyonlarını kullanarak büyük hacimli römorkları güvenilir ve verimli bir biçimde taşımak bizim ana işimiz. Bunun yanı sıra, tedarik zincirlerinin yakın pazarlara yönelmesiyle, Türkiye’nin Avrupa için üretim merkezi rolünün gelecekte daha da güçleneceğini düşünüyoruz.” 

Ekol Lojistik’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ise “Ekol Lojistik’in uluslararası taşımacılık ağı ile tüm yetenekli ve özverili çalışanlarının, uzun süredir iş ortağımız olan DFDS ile yeni bir döneme başlayacak olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Bu gelişme, Türkiye ile Avrupa arasındaki taşımacılık altyapısını daha verimli hale getirecek ve Türkiye’nin üretim merkezi olarak çekiciliğini daha da artıracak potansiyele sahip” dedi. 

Türkiye-Avrupa taşımacılık pazarının, tedarik zincirlerinin Avrupa yakınlarına çekilmesinin verdiği destekle 2028 yılına kadar yıllık ortalama %14 büyümesi bekleniyor.

Ekol Lojistik’in uluslararası taşımacılık ağının da eklenmesiyle DFDS, Türk firmalarına ve Türkiye’de üretim veya montaj tesisleri bulunan Avrupalı ve global üreticilere dağıtım hizmetleri ve depolama da dahil olmak üzere, Türkiye ile Avrupa arasında uçtan uca taşımacılık çözümleri sunabilecek.

Ekol Lojistik’in uluslararası taşımacılık iş kolu, 2023 yılında 470 milyon euro (3.5 milyar DKK) gelir elde etti. FVÖK marjı ise, 2022’de %4,8’den %2,5’e geriledi. FAVÖK marjını, 2027 yılına kadar %5 civarına çıkarmayı hedefleyen bir iş ve entegrasyon planı mevcut.

AB birleşme kontrol onayı alınması ve sözleşme koşullarına bağlı olarak, satın alma işleminin 2024’ün 4. çeyreğinin başlarında tamamlanması bekleniyor. 28 Temmuz 2023’te işlemin Türkiye Rekabet Kurumu tarafından onaylandığı bildirilmişti. 

- Advertisement -

Çok Okunan Haberler