Yeni Fiat Doblo Test

Yeni Fiat Doblo Test

Yeni nesil Fiat Doblo’yu bu günlerde kullanma imkanı buldum, baştan sona yenilenen Fiat Doblo’yu detaylandıralım.

Dış Tasarım
Bir önceki jenerasyona göre daha geniş, daha teknolojik ve daha dinamik olan model Combi gövde seçeneği, şık görünümü, dinamik yapısı, geniş iç hacmi ve fonksiyonelliğiyle hem ticaret profesyonellerinin hem de ailelerin kullanımına uygun olarak tasarlanmış olarak karşımıza çıktı. Öne çıkan detaylar; Doblo’da ilk bakışta, aracın önüne konumlandırılan yeni FIAT logosu göze çarpıyor. Yine aracın ön tasarımında güçlü kaput çizgileri ve iki far arasında uzanan krom çıta diğer dikkat çeken tasarım unsurları olarak dikkat çekiyor. Doblo Combi’nin şık görünümü, 17 inç alaşım jantlar ile tamamlanmış. Doblo Combi’de yan kayar kapılar, karartılmış arka camlar, kendiliğinden katlanır yan aynalar, yukarı doğru açılan bagaj kapısı, açılabilir bagaj camı (Magic Window) da kullanıcının hayatını kolaylaştıran tasarım unsurları olarak öne çıkıyor.

İç Tasarım
Doblo Combi’nin kabin içinde; 8 inçlik dokunmatik ekran, navigasyon, anahtarsız çalıştırma, elektrikli park freni, otomatik klima, elektrikli arka camlar gibi özellikler bulunuyor. Kullanıcının geri manevralarını kolaylaştıran ve panaromik bir görüş sağlayan 180 derecelik geri görüş kamerası (Magic View) özellikle dik park noktalarından çıkarken fark yaratan bir donanım olarak öne çıkıyor.  Doblo Combi’de ayrıca panaromik cam tavan, ışıklandırma kemeri ve ek olarak 92 litrelik saklama alanı sunan “Magic Top” özelliği de bulunuyor. Doblo, birbirinden bağımsız, katlanabilen üçlü arka koltukları ve 775 ile 3000 litre arasında değişen bagaj hacmi ile geniş ve kolay yerleşim alanı sunuyor.

Performans
Doblo Combi; 1,5 litrelik motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 130 HP güce 8 ileri tam otomatik şanzımanlar eşlik ediyor. Üst seviyede konfor, performans ve ekonomi sunan yeni nesil Doblo’nun 1,5 litrelik dizel motoru ise 5,9-.6,0 lt / 100 km aralığında yakıt tüketimi sunuyor. Sonuç olarak; Fiat Doblo’nun beşinci neslinin de tıpkı kendinden önceki nesiller gibi; geniş aileler için ideal yol arkadaşı olmayı sürdürdüğünü sürüşü rahat, geniş iç mekanında sessizlik hakim, tam otomatik vitesi ve yokuş kalkış desteği sayesinde aileden herkesin rahatlıkla kullanabileceği hem aile hem de iş amaçlı tüm ihtiyaca yanıt verebilen bir araç ve daha fazlası” diyebilirim. Bence size en yakın Fiat professional bayisine giderek araç hakkında bilgi edinebilirsiniz.