Yeni Express Combi Test

Haber kanalımıza bu günlerde konuk ettiğimiz kompakt hafif ticari araç segmentinde müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde hem iş hem de özel amaçlı kullanılacak özellikler dikkate alınarak tasarlanan Yeni Express Combi oldu.  Yaratıcı teknolojisi ile günümüzün beklentilerine en iyi yanıtı veren Yeni Express Combi’yi detaylandıralım.

Dış Tasarım
Renault’un ticari aracı olan Express, dış görünüşünde yepyeni, sportif ve dinamik bir tasarıma kavuştu. Yeni Express’in dış tasarımında ilk olarak tamamen yenilenen ön profil dikkat çekiyor. Radyatör ızgarasında yer alan yeni marka logosu ile ön görünüm güçlendirilirken, radyatör ızgarası ve LED ön farların birbirini tamamlayan tasarımı sayesinde Yeni Express’in olduğundan daha geniş görünmesi sağlanıyor. Ön kapılar ve sürgülü yan kapı ile kavisli hatlar akıcı bir yan görünüm sağlıyor. Dikdörtgen tasarımlı geniş kapı eşiği iç mekân erişimini kolaylaştırıyor. Sağlam yatay kapı kolları, yüzeyle sorunsuz bir şekilde bütünleşiyor. Kapı eşik koruyucuları gibi aksesuarlar işlevselliği desteklerken, 15 inçlik jantlar görünümü tamamlıyor. Yan aynalar geniş bir görüş açısı sağlıyor. Motor kapağı aerodinamik tasarımıyla yakıt verimliliğini destekliyor. Derin çizgilere sahip olan omuz çizgisi ön tekerleklerin bitiminden başlayıp arka bölümdeki stop lambalarına kadar uzanıyor. Markanın imzası niteliğinde olan LED destekli stop lambaları ise bagaj kapağının yan kısımlarında konumlandırılmış. Ön ve arka tamponları tamamen yenilenerek daha göz alıcı bir tasarım çizgisi elde edilmiş.

İç Tasarım
Yeni Express Combi’nin hafif ticari araç sınıfında kaliteli malzemelerle üretilen iç mekanı, tasarımı ve üst düzey kalite algısıyla tamamen yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Tamamen sürücü odaklı tasarlanan ve dikkat dağıtmadan keyifli bir sürüş gerçekleştirmesini sağlayan yeni nesil direksiyon kullanıcısını yüksek teknoloji ile baş başa bırakıyor. Daha kompakt bir boyuta sahip olan direksiyon üç kollu tasarımıyla sürücüye optimum görüş alanı sunarken aynı zamanda maksimum diz mesafesi sağlıyor. Kaliteli malzemelerle üretilen kokpitte; 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran orta konsola adeta bir tablet entegre edildiği izlenimini uyandırırken, bünyesinde barındırdığı teknolojik altyapıyla kullanım kolaylığı ve pratikliğini beraberinde getiriyor. Sistem üzerinden radyo, iklimlendirme paneli, araç özellikleri, telefon ve mobil uygulamalar olmak üzere temel fonksiyonlara doğrudan erişim sağlıyor.

Performans
Konu hafif ticari araç olduğunda markanın sunmuş olduğu sürüş keyfi bu geleneği bozmuyor kendisini kanıtlamış 1.5 dCi motor ile satın alabileceğiniz yeni Express’te 95 bg dizel motorla 6 vitesli şanzıman sunarken, konsoldan etkinleştirilen Eco-Mode sistemi, ek yüzde 12 yakıt tasarrufu sağlıyor. “Vites Değiştirme Göstergesi”, vites değiştirmek için en iyi zamanın ne zaman olduğunu sürücüye bildiriyor ve böylece yakıtta ekstra yüzde 5 tasarruf sağlanabiliyor. Yeni Express Combi’de ayrıca Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Hız Ayar ve Sınırlayıcı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Arka Park Asistanı ve Combi versiyonlarda Geri Görüş Kamerası gibi özellikler de bulunuyor. Sonuç; Yeni Express Combi sürüşü rahat, geniş iç mekanında sessizlik ve rahatlık hakim, Renault markasına güven kalitesi sayesinde aileden herkesin rahatlıkla kullanabileceği güncel, keyifli ve dikkat çekici bir hafif ticari araç, bir otomobil ve daha fazlası diyebilirim.  İlk fırsatta yeni Express’i size en yakın Renault bayisine giderek incelemenizde fayda görüyorum.