Volkswagen Caddy Test 2021

Bugüne kadar dünya çapında 3 milyondan fazla satış başarısı gösteren, Volkswagen Ticari Araç’ın en beğenilen modellerinden Volkswagen Caddy’nin beşinci nesli bu günlerde haber yayınımıza konuk oldu. Bu haberimizde modelin hiç olmadığı kadar güçlü, konforlu, teknolojik ve güvenli beşinci neslini detaylandıracağız.

Dış Tasarım
Volkswagen’in MQB platformunda üretilen ilk ticari aracı olan beşinci nesil Caddy, dış görünüşünde yepyeni, sportif ve dinamik bir tasarıma kavuştu. Yeni Caddy’in dış tasarımında ilk olarak tamamen yenilenen ön profil dikkat çekiyor. Radyatör ızgarasında yer alan yeni Volkswagen logosu ile ön görünüm güçlendirilirken, radyatör ızgarası ve LED ön farların birbirini tamamlayan tasarımı sayesinde Yeni Caddy’in olduğundan daha geniş görünmesi sağlanıyor. Ön ve arka tamponları tamamen yenilenerek daha göz alıcı bir tasarım çizgisi elde edilmiş. Elektrik destekli bagaj kapağı üzerindeki “Caddy” yazısı ise yeni Volkswagen logosunun altında yerini almış. Gövde rengindeki tampon, bagaj kapağındaki akışkan kıvrımlar yeni modelin pürüzsüz ve sade görünüşünü güçlendiriyor.

İç Tasarım
Volkswagen yeni Caddy ile otomotiv tasarımında fonksiyonelliğin öne çıktığı yeni bir 

dönemin habercisi olarak dikkat çekiyor. İç mekanda ise rafinelik gerçekten benzersiz ve tatmin edici sürüş pozisyonuyla ifade ediliyor. İlk kez, 14 farklı yöne ayarlanabilen, sırt, bel, baldır desteği gibi birçok konforlu kullanım özelliği sunan “AGR” sertifikalı ergoComfort sürücü koltuğu ile bizi karşılıyor. Dijitalleştirilmiş yüksek teknolojiye sahip ön konsol, geniş iç mekanın da etkisiyle konfor seviyesini daha da artırıyor. Gösterge paneli ve kontrol elemanları tamamen yeniden tasarlanan Yeni Caddy’de 8,25 inç ekrana sahip multimedya sistemleri ile Apple CarPlay ve Android Auto gibi premium bağlanabilirlik özellikleri dahil olmak üzere sahip olduğu dinamik karakteristiği ile keyif veren model tüm detayları ile sizin keyif almanız ve kendinizi hiç olmadığınız kadar iyi hissetmeniz için tasarlanmış olduğu fark ediliyor. Caddy’nin beşinci neslinde sunulan bir diğer yeni özellik ise, daha iyi iklim kontrolü sağlayan ve aracın arka bölümüne kadar ulaşan yeni arka yolcu bölümü havalandırma kanalları. Yeni Caddy ilk kez 1,4 m2 lik cam tavan sınıfının en geniş cam alanına sahip olması ile öne çıkmakta.

Performans
Volkswagen yeni Caddy’de sunulan, 4 silindirli tamamen yenilenmiş motor, kendi segmentinde ilk kez kullanılan yeni çift püskürtmeli SCR teknolojisi sayesinde 2021 yılı içinde geçilmesi zorunlu olan Euro 6d-ISC emisyon standartlarını sağlarken hem ekolojik hem de ekonomik bakımdan olumlu çıktılar yaratıyor. 2.0 litrelik TDI motor, 122PS güç ve 320Nm tork ile yüksek performans sunarken, DSG otomatik viteste sayesinde yaklaşık yüzde 15 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Çift kavrama özelliği ile milisaniyeler içerisinde vites değiştirebilen ve tamamen yenilenmiş olan ıslak kavramalı 7 ileri DSG vites sayesinde ulaştığı yüksek tork ve beygir gücü ile hem performanslı hem de ekonomik bir sürüş imkanı sunuyor. Yeni Caddy’de bir önceki nesline göre en büyük değişikliklerden biri de arka süspansiyon yapısında gerçekleşmiştir. Yeni direksiyon ve amortisör ayarı ile daha konforlu hale getirilmiş ön süspansiyon ve yeniden tasarlanan, güçlendirilmiş Panhard rotlu rijit arka aksa entegre edilmiş olan helezon yaylar sayesinde aracın konforu ve yol tutuşu artırılmış. Sonuç; Volkswagen Caddy dizel otomatik kombinasyonu ile sürüşü rahat, geniş iç mekanında sessizlik ve rahatlık hakim, Volkswagen markasına güven kalitesi sayesinde aileden herkesin rahatlıkla kullanabileceği güncel, keyifli ve dikkat çekici bir hafif ticari araç, bir otomobil ve daha fazlası diyebilirim.  İlk fırsatta yeni Caddy’i size en yakın Volkswagen bayisine giderek incelemenizde fayda görüyorum.