Ford Trucks ve Einride, geleceğin ağır ticari araçlarını geliştirmek için iş birliği yapıyor

Sıfır emisyonlu ulaşım çözümleri için geleceğin ağır ticari araçlarını bugünden geliştiren Ford Trucks, taşımacılık teknolojisi şirketi Einride ile iyi niyet protokolü imzaladı. Einride ve Ford Trucks, bu iş birliği ile elektrikli ve otonom araçların filolarda yer almasıyla çevre dostu ve yenilikçi lojistikte öncü rol üstlenmeyi hedefliyor. 

Ford Otosan’ın global markası Ford Trucks; elektrikli ve otonom araç geliştirmede iş birliği yapma hedefiyle İsveçli taşımacılık teknolojisi şirketi Einride ile iyi niyet protokolü imzaladı. İş birliği kapsamında Ford Trucks ve Einride; AR-GE ve üretim güçlerini geleceğin inovasyon ve teknoloji odaklı ağır ticari filolarında bir araya getirecek. 

Türkiye’de ağır ticari araç alanında 60 yılı aşkın süredir yenilikçi ürün ve hizmetler sunan Ford Trucks‘ın sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda gelecekte tanıtacağı sıfır emisyonlu araçlarının yanı sıra, Einride ile elektrikli ve otonom ağır ticari araçların geliştirilmesi ve üretimi konusunda yeni iş birliği alanlarının da doğması hedefleniyor. Bu güç birliğiyle, filo verimliliğinin artırılmasının yanında, karayolu taşımacılığında operasyon maliyetlerinin ve karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. 

Güven Özyurt: “Elektrikli kamyonlarımız ve yeni nesil teknolojilerimiz Einride’ın filolarında hak ettiği yeri bulacak”

“Hafif ticari araçlardan ağır ticari araçlara kadar tüm segmentleri kapsayan yeni nesil teknolojilerimizle geleceği bugünden yaratıyoruz” diyen Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, Einride iş birliği hakkında şunları söyledi: “Ford’un global ağır ticari araç markası Ford Trucks’ın iddialı global vizyonu, Einride’ın ağır ticari araçların geleceğinde teknoloji odaklı yaklaşımıyla stratejik uyum sağlıyor. Ford Trucks olarak bu güne kadar, mühendislik ve üretim gücümüz, inovatif ürünlerimiz sayesinde, 40’tan fazla ülkede bir başarı hikayesi yazdık. Einride ile iş birliğimiz sürdürülebilirlik yaklaşımımız ve geleceğin teknolojilerine yaptığımız yatırımların kıymetli bir göstergesi. Sıfır emisyon hedefimiz doğrultusunda, elektrikli kamyonlarımız teknoloji odaklı taşımacılık çözümleriyle öne çıkan Einride’ın filosunda hak ettiği yeri bulacak. Bu anlaşma, bize sadece otomotiv sektöründe iş birliğinin önemini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda geleceğin ağır ticari araçlarında öncü olmayı amaçladığımız sürdürülebilir teknolojileri de teşvik ediyor.” 

Einride CPO’su Ellen Kugelberg ise “Ford Trucks, kaliteli ağır ticari araç üretiminde örnek bir şirket. Bunu bizim teknolojimizle birleştirerek, küresel taşımacılık elektrifikasyonumuzu daha da ileriye götürebileceğiz. Taşımacılığın geleceğini yeniden inşa ederken, Ford Trucks’ın sahip olduğu özellikler gibi, aynı vizyonu ve becerileri paylaştığımız şirketlerle iş birliği yapıyoruz” diye konuştu. 

Ford Trucks 2040 yılında sıfır emisyon olma hedefine her gün daha da yaklaşıyor 

60 yılı aşkın süredir ağır ticari sektöründe “En verimli taşıma çözümleri ile değer yaratmak” vizyonu ile hizmet veren Ford Trucks, Türkiye’nin elektrik dönüşümünde yeni bir kırılma noktası olacak %100 elektrikli kamyonunu ve Ford Otosan’ın mühendislik yetenekleri, teknoloji üretimi ve Ar-Ge gücü ile geliştirdiği bağlantılı ve otonom sürüş teknolojilerini geçtiğimiz günlerde Hannover’de düzenlenen Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) tanıttı. Bağlantılı ve yenilikçi teknolojilere sahip %100 elektrikli kamyon; Ford Otosan’ın uzun dönem sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, ağır ticari araçlarda 2040’ta sıfır emisyon hedefine yönelik dev bir adım niteliği taşıyor. Ayrıca Ford Trucks’ın 2030 yılında Avrupa’ya satışlarının yarısının sıfır emisyonlu olması hedefinin gerçekleşmesinde büyük rol oynuyor. Eskişehir’de üretilen ve ConnecTruck teknolojisi sayesinde üst düzey bağlanabilirlik özellikleriyle de öne çıkan yeni nesil araçlar, toplam sahip olma maliyeti açısından da yaratacağı fayda ile markayı rekabette üst seviyelere taşıyacak. Otonom sürüşe giden yolda geçmişten beri önemli çalışmalara imza atan Ford Trucks, fuarda ayrıca “Seviye 4 Otoyol Pilotu” ve “Otonom Geri Park Etme” gibi teknolojilerini katılımcılarla buluşturdu. Ford Trucks’ın geliştirdiği inovatif teknolojiler, markanın gelecek vizyonuna ve global yayılımına hizmet edecek.