Ford Transit Custom EcoBlue Hybrid Test 2021

Haber yayınımıza bu günlerde konuk etiğimiz Türkiye’nin ilk ve tek yerli hibrit elektrikli ticari aracı Transit Custom EcoBlue Hybrid oldu.

Ford, Tourneo Custom’ ın makyajlanan kasası Mercedes-Benz Vito ve Volkswagen Caravelle için dişli bir rakip olarak duruyor. Ekonomik hybrid destekli dizel motoru altı ileri manuel şanzımanı ve teknolojik altyapısıyla yenilenen Ford Tourneo Custom iç mekan hacmi VIP dizilimi koltukları ile dikkatleri üzerinde topluyor.

Tourneo Custom, maksimum dokuz kişilik kapasitesiyle birinci sınıf yolculuk deneyimi sunuyor. Ford’un en yeni binek modelleriyle aynı tasarım DNA’sını paylaşan dış tasarım özellikleriyle yeni Tourneo Custom, arkadaki altı tek koltuğu konferans oturma düzenine göre ayarlama imkanı vererek yolcular arasında mükemmel erişim ve iletişim kurulmasını sağlarken istenirse üç koltuklu iki sıra öne bakacak şekilde düzenlemeyi de mümkün kılıyor ve bu özellikleriyle kendi segmentindeki fark edilir araç olma özelliğine sahip bulunuyor. Arka koltuklarda oturan yolcular, aynı zamanda daha etkili olan klima sisteminden, altı adet USB girişinden, 10 hoparlörlü ses sisteminden de yararlanabiliyor. Malzeme kalitesi, kalın iplikli kumaşlar ve ince dokulu derilerle zenginleştiriliyor. Sürücüler, 8 inçlik dokunmatik ekranla desteklenen Ford’un SYNC 3 sistemi ile daha iyi bağlantının keyfini çıkarıyor.

Ford Tourneo Custom için; “Yeni Tourneo Custom ile her yolcu, araç içindeki en iyi koltuğun keyfini çıkartmak için tasarlanmış olduğu fark ediliyor. Bu çok yönlü araç, lüks bir aracın konforunu ve kalitesini buluşturan şık iç tasarımıyla baştan aşağıya yenilenmiş olarak karşımıza çıktı. Kendi segmentinde akıllı hız sınırlayıcı sunan Ford Tourneo Custom, aynı zamanda kör nokta uyarı sistemi ile birlikte çapraz trafik Uyarı Sistemi’ni sunuyor. Bu yeni özellikler, mevcutta var olan yaya algılama özellikli çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi, yan rüzgar denge sistemi ve adaptif hız kontrol sistemi dahil kapsamlı teknoloji paketini daha da zenginleştiriyor. HID BI-Xenon Dinamik Ön Farların yolu aydınlatması  ve gündüz lambaları ile desteklenmesi gece sürüşlerinde güvenle yol almanıza yardımcı oluyor.

Ford’un en gelişmiş teknolojili 2.0 litre Ford EcoBlue dizel motoru, 170 PS güç üretirken dikkat çeken işletme maliyeti ve performans avantajları sunuyor. Segmentinde ilk ve tek olarak sunulacak olan EcoBlue Hibrit motor seçeneği, özellikle şehir trafiğindeki dur-kalk durumlarında ilave yakıt verimliliği sağlıyor. Altı ileri manuel şanzıman, hızla kesintisiz tepki verirken segmente özgü havalı arka süspansiyon sistemi, değişik yük koşullarında esnek, kontrollü ve dengeli sürüş olanağı sunuyor.