Eyüp Lojistik, filoyu Freuhauf’ladı

0
21
eyup lojistik_eyup bartik

Otokar, yıllardır işbirliği içinde olduğu Eyüp Lojistik’e 64 adet Otokar Fruehauf Tırliner’ı Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen törenle teslim etti. Otokar’ın bu yıl şu ana kadar yapılan en yüksek adetli teslimatı olma özelliğini taşıyan araçlarla birlikte, Eyüp Lojistik’in filosundaki tüm semi-treyler araçlar Otokar Fruehauf markalı oldu.

Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında 5 Ağustos 2010’da düzenlenen teslimat törenine Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Otokar Gaziantep bayisi İmamkayalıoğulları Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Mazıcıoğlu ile Eyüp Lojistik ve Otokar’dan diğer yetkililer katıldı.

“Otokar, ikinci el değeri yüksek araçlar üretiyor”

Eyüp Lojistik’in aldığı yeni araçlar, Otokar’ın bu yıl şu ana kadar yaptığı yüksek adetli teslimatı olma özelliğini de taşıyor. Teslimat töreninde konuşan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Otokar’dan oldukça memnun olduklarını söyledi. Bartık, “Filomuzda Otokar Fruehauf’u kullanmaktan çok memnunuz. Otokar’ı güvenilirliği, ürün kalitesi, satış ve satış sonrasındaki hizmet anlayışı nedeniyle tercih ediyoruz. Otokar’la zaten uzun yıllardır süren bir işbirliğimiz var. Otokar, müşterisinin ihtiyaçlarını iyi analiz eden, taleplerine hızlı cevap verebilen, özellikle yedek parça ve satış sonrası hizmetlerde sorun yaşatmayan, ikinci eli değerli araçlar üreten bir şirket. İyi ilişki, satıcının sizi iyi anlamasını sağlar. Satıcı sizi iyi anlarsa, doğru çözüm üretir. Yani satış ilişkileri, sadece dostluk ve arkadaşlıkla kalmaz. Biz, Murat Bey ile birbirimizi tanımıyorduk. Ancak, daha sonra iyi bir dostluğumuz oldu. Şu anda dostluğumuz Otokar Fruehauf’tan daha öndedir. Bu dostluğu sağlayan da alışveriştir. Yeni aldığımız Tırliner’lar ile semi–treyler parkımızın tamamı Otokar Fruehauf markalı hale geldi. Aldığımız yeni araçlarla lojistik sektöründe daha da kaliteli ve hızlı bir hizmet sunacağımıza inanıyoruz” dedi.

Hazırlık aşamasında olan ancak, önümüzdeki günlerde açıklayabileceklerini duyurduğu tanker taşımacılığı konusunda basın mensuplarının “Tankerleri de Otokar’dan mı alacaksınız?” sorusuna da Bartık’ın yanıtı şöyle oldu: “İlk tercihimiz tabi ki Otokar’dır. Anlaşırsak onlarla, anlaşamazsak diğer firmalarla görüşürüz.”

“Tüm yenilikleri araçlarımıza adapte ediyoruz”

Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı ise törende yaptığı konuşmada, lojistik alanında Türkiye’nin önde gelen firmalarından Eyüp Lojistik’le çalışmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi. Tokatlı, “Eyüp Lojistik ile işbirliğimizin devamını diliyoruz. Otokar’ın treyler ve semi–treyler alanındaki gücünü ve kalitesini Türkiye’nin önde gelen firmaları da yaptıkları tercihlerle gösteriyor. Bu alanda dünyada yaşanan son gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve tüm yenilikleri araçlarımıza adapte ediyoruz.” diye konuştu. 2010 yılının ilk altı ayının treyler pazarı için çok olumlu geçtiğini belirten Tokatlı, bu dönemde Otokar’ın da satışlarını artırdığını, özellikle ADR’li tanker ve frigorifik araçlardaki liderliğini devam ettirdiğini sözlerine ekledi.

“Tenteli piyasasında en pahalı ürünü satıyoruz”

Türkiye’de satılan her iki frigofrik treylerden birinin Fruehauf markası olduğunu belirten Tokatlı, “Bundan 2-3 yıl önce böyle bir şey söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama, tenteli piyasasında şu an en pahalı ürünü biz satıyoruz. Buna rağmen, geçtiğimiz yıla göre 3 kat fazla araç satmışız. Fakat, sözlerimden şu anlam da çıkmasın. Biz, 5 yıl önce hangi fiyata satıyorsak, şimdi de aynı fiyata satıyoruz. Rekabet nedeniyle diğer firmaların ciddi fiyat indirimleri oldu. Fiyatımız zaten sabitken ve karlılık oranlarını da minimuma indirdiğimiz halde pahalı kaldık. Ama yine de düşük işletme maliyeti, uzun ömür, dayanıklılık nedeniyle müşterilerimiz bizi tercih etmeye devam ediyor.

Eyüp Lojistik’e 2004’ten bu yana 262 araç satılmış

Bir araştırma yaptığını ifade eden Murat Tokatlı, şöyle devam etti: “Eyüp Lojistik’e 2004 yılından bu yana 262 araç satmışız. Bu proje bizim için farklı bir önem de taşıyor. Çünkü, Eyüp Lojistik’in filosundaki Fruehauf ve diğer marka 80’e yakın aracı takas ile geri aldık, yerlerine yenilerini verdik. Burada şu sonuca ulaşıyoruz. Eyüp Lojistik filosunda şu andan itibaren Fruehauf’tan başka ürün kalmamış oluyor. Bu satışın gerçekleşmesinde imzası olan İmamkayalıoğulları Otomotiv’e teşekkür ediyoruz.

İmamkayalıoğulları Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Mazıcıoğlu da, Gaziantep ekonomisine katkılarını rakamlarla açıkladı. Otomobil satışlarında ilin Türkiye’de 10. sırada olduğunu kaydeden Mazıcıoğlu, Gaziantep’te olmayan frigofrik araç satışının Eyüp Lojistik’in talebiyle başlamasını umduklarını bildirdi.

“Otokar, Fruehauf’u daha ne kadar taşıyacak”

Dönüş yolunda çok ilginç bir sohbete tanıklık ettim. Genç yaşına karşın, engin bir deneyime sahip olduğunu gözlemlediğim Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, çok ilginç bir tespitte bulundu. Konuşmayı aynen aktarıyorum.

–          Eyüp Bartık: Freuhauf satışları bütün dünyada geriliyor. Ama, Türkiye’de siz zirveye taşıyorsunuz. Hazır, kriz yeni aşılıyor, araç temininde de zorluklar varken, niçin Otokar markasıyla üretmiyorsunuz.

–          Murat Saraylı: Bizim Fruehauf ile yalnızca know how anlaşmamız var.

–          Eyüp Bartık: Teknolojiniz ile artık siz onlara know how verecek durumdasınız.

Sayın Bartık’ın sözlerine harfiyen katılıyorum. Otokar’ın Freuhauf ile yaptığı anlaşma gereği, bütün Freuhauf ürünlerini ithal olarak getirme hakları var. Fakat, mevcut mühendislik kadrosu öylesine yetkin ve yapılan araçların kalitesi, markanın öylesine önünde ki, ithal araç getirmeye hiç ihtiyaç duymadıklarını düşünüyorum. Yani artık bir know how söz konusu ise, bunu alan Otokar olmamalı. Bence de, artık kendi markasını kullanmanın zamanı geldi.

64 adet Tırliner’ın teslim töreninde Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’a ve satışa katkıda bulunan Otokar bayisi İmamkayalıoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Mazıcıoğlu’na Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı tarafından plaket takdim edildi.

Teslim edilen araçların 10 adedi rulo taşıma hazneli. Eyüp Lojistik’e özel üretilen bu ayrıntıyı aracı alan ve satanlar birlikte inceledi.


mouse ile üzerine gelince

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here