Türkiye’nin en büyük akaryakıt dağıtım ağı daha da büyüyor

Petrol Ofisi’nden bir günde 4 istasyon açılışı

Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi, yatırımlarına ve büyümesine hız kesmeden devam ediyor. Petrol Ofisi son olarak İstanbul’da birbiri ardına yaptığı 4 açılışla istasyon adedini 1.900’ün üzerine taşıdı. 

Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, Petrol Ofisi’nin yaptığı yatırımlar, gerçekleştirdiği ilkler, attığı güçlü adımlar ile her zaman ve her koşulda sektörüne örnek olduğunun altını çizdi. Petrol Ofisi Perakende Direktörü Yiğit Meral de, istasyon ağının sayısal olarak gelişiminin yanı sıra hizmet ve fiziki alanlarda kaydettikleri geliştirmelere, yeniliklere de dikkat çekti.

Türkiye akaryakıt sektörünün en büyük dağıtım ağına katılan son 4 istasyonun açılışları, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda gerçekleşti. 12 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen açılışlara, Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, Perakende Direktörü Yiğit Meral ve şirket yöneticileri katıldılar.   

İlk açılış töreni, Tuzla Çayırlar Mevkii’nde bulunan Güvenal Petrol’de Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öztürk ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Sonraki tören Tuzla Aydın Yolu Caddesi üzerindeki Mirap Akaryakıt’ta Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Mirap ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katılımları ile yapıldı. Günün üçüncü töreni ise Kartal Üsküdar Caddesi üzerindeki Dokuz Palmiyeler istasyonunda Şahin Yergün ve acente Öncay Yalçın’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.  Günün son açılışı ise Sancaktepe Veysel Karani Caddesi üzerindeki Başak Akaryakıt’ta, firma sahipleri Murat Daylan ve Mehmet Daylan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

“Yürüttüğümüz stratejiyle hem istasyon mozaiğimizi renklendiriyor, hem de sayısını arttırıyoruz”

Petrol Ofisi’nin pandemi koşullarında da yatırımlarını aralıksız sürdürerek, lideri olduğu sektörlerde örnek olmaya,  güçlü konumunu daha da geliştirmeye devam ettiğini belirten Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Petrol Ofisi kurulduğu 1941 yılından bu yana aralıksız sürdürdüğü yatırımlar, imza attığı yenilikler ve geliştirmelerle ülkesine katkı sağlamaya, sektörüne öncülük etmeye devam etmiştir. 2017 yılının sonlarına doğru 1.680 olan istasyon sayımız bugün 1.900’lü rakamlara ulaştık. Son 4 yıldır bu alanda yürüttüğümüz strateji ile hem istasyon mozaiğimizi renklendiriyor hem de sayısını arttırıyoruz.  İstasyonlarımızı ürün, hizmet ve altyapı yatırımlarımızla sürekli geliştirmeye devam ettik. Nitekim tüm bu çalışmalarımız, müşteri memnuniyeti-deneyimi alanında aldığımız ödüllerin yanı sıra satışlarımıza da somut olarak yansıyor. Her alanda ve her koşulda ülkemize katkı sağlamaya, sektörümüze örnek olmaya devam ediyoruz” dedi. 

“Bayi ağımızı genişletmeye ve yatırımlarımıza güçlü adımlarla devam etmeye kararlıyız”

Petrol Ofisi Perakende Direktörü Yiğit Meral de, “Marka ve pazarlama yatırımlarımızı güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. Aynı paralelde fiziki yatırımlarımızla da başta istasyon, market ve tuvaletler olmak üzere büyük bölümünü tamamladığımız önemli yenileme çalışmaları yürütüyoruz. Geliştirdiğimiz MarketPlus konseptimizin yanı sıra Market ve Migros Jet’ler ile müşterilerimize istasyonlarımızda kaliteli ürün ve hizmetlere 7/24 erişim imkânı sunuyoruz. Bunun yanında pratik ve taze lezzetler sunan Kap Bi’ Tat markamızı yarattık. Tchibo iş birliğimiz ile istasyonlarımız, keyifli birer mola noktasına dönüştü. Keza Western Union iş birliğimiz, istasyonlarımızı birer para transfer noktalarına da dönüştürüyor. Hepsiburada ile iş birliğimizde de istasyonlarımız birer Hepsimat, yani teslimat noktası oldu. Dolayısıyla hem bayi ağımızı genişletmek hem de her alandaki yatırımlarımızı güçlü adımlarla sürdürmekte kararlıyız” şeklinde konuştu.