Treyler sektörü yeni teknolojilerle üretimini artırıyor

Türk treyler sektörünü bir araya getiren Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi'nin ilk panelinde,

Türk treyler sektörünü bir araya getiren Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi’nin ilk panelinde, treyler üretimindeki gelişmeler ve tedarikçilerin verdiği destekler konuşuldu.

Türk treyler sektörünü bir araya getiren Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi’nin ilk panelinde, treyler üretimindeki gelişmeler ve tedarikçilerin verdiği destekler konuşuldu.

Moderatörlüğünü TAİD Eski Başkanı İlhami Eksin’in yaptığı panelde; TREDER Başkan Yardımcısı Krone Ticari Araçlar A.Ş. Genel Müdürü Kartal Erköy, BPW Avrupa Satış Direktörü Daniel Twilling-Birkholz, İntermobil Genel Müdürü Rıfat Perahya , Prometeon Türkiye, MEA, Rusya, CIS Bölgesi Pazarlama Direktörü Faruk Uslu, Cloos Türkiye ve MENA Genel Müdürü İbrahim Halil Eyüpoğlu ve Saf Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Kartal Erköy: Türkiye üretimde tercih edilen ülke

Bugüne kadar 50 milyon euroluk yatırım yaptıklarını söyleyen TREDER Başkan Yardımcısı Krone Ticari Araçlar A.Ş. Genel Müdürü Kartal Erköy, Tire’de 230 bin metrekarelik alanda üretim yaptıklarını belirterek; kaynak, boya, montaj, teknolojileri hakkında bilgiler verdi. Tire’den 36 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Erköy, üretimde neden Türkiye’yi tercih ettiklerini açıkladı: “Birçok markanın örnek fabrikası Türkiye’den çıkıyor. Esneğiz, hızlıyız, genciz. Yan sanayimiz de bizi destekliyor.”

“10 yılda istihdamızı 7 kat artırdık. Kadın mühendislerimizin 3’te birini kadınlar oluşturuyor” diyen Erköy, yalın üretim ve teknolojilerle üretim güçlerini artırdıklarını aktardı.

BPW Avrupa Satış Direktörü Daniel Twilling-Birkholz, farklı treylerler için geliştirilen çözümler hakkında bilgiler verdi.

Rıfat Perahya: Treylerin geleceğinde daha fazla elektrik ve bağlantı olacak

İntermobil Genel Müdürü Rıfat Perahya treyler sektörünün gelecek vizyonu hakkında görüşlerini paylaştı: “40 sene önce treylere şasi numarası verilmezken bugün telematik ile anlık basınç sistemleri kontrol edilebiliyor, araç içindeki yük dağılımı takip edilebiliyor. Teknoloji tarafındaki gelişme ile üretimde büyük bir dönüşüm yaşandı. Organize sanayi bölgelerinden treyler üretim merkezlerine geçildi. Bugün dünyanın dört bir tarafına ihracat yapan üreticilerimiz bulunuyor. Treylerin geleceğinde daha fazla elektrik olacak. Geri yanaşma ve lastik sensör sistemler, elektronik kantar sistemleri, elektronik kilit sistemi gibi elektriği kullanan bir çok sistem mevcut. buna elektrikli motor sistemi eklenecek. Treylerde daha fazla batarya olacak, kendi eletriğini üreten sistemler artacak. bunun yanında bağlantı özellikleri artacak. artık araçla ilgili tüm bilgiler bağlantılı olarak takip edilmek isteniyor. Filolar araçlarının arızalarını, sürücü performansını görmek istiyorlar. Treyler için kamera sistemleri ile yükün nasıl yüklendiğini görmek istiyorlar. bu teknolojiler bugün mevcut. Treylerin önümüzdeki dönemde, diğer araçlarla, insanlarla, binalarla bağlantılı olacağını göreceğiz. Otonom sürüşte 5’inci seviyeye geldiğinde sürücüye ihtiyaç duymayacağız. Treyler kendi tahrikini kendisi yapacak. Gelişmeler adım adım bizi bu noktaya götürüyor. “

Faruk Uslu: Yeni trendler ürünlere de üretime de etki ediyor

Prometeon Türkiye, MEA, Rusya, CIS Bölgesi Pazarlama Direktörü Faruk Uslu, Türkiye’de satılan her dört lastikten birinin Prometeon markası olduğunu, 2 bin 300 doğrudan istihdam sağladıklarını, bakanlık lisanslı sektördeki ilk Ar-Ge merkezini 2021 yılında açtıklarını aktararak yeni trendler hakkında açıklamalarda bulundu:

“Teknoloji, dijitalleşme, sürdürülebilirlik, maliyet azaltıcı çözümler konusunda ortaya çıkan trendler var.

Prometeon olarak sınıfının en iyisi dediğimiz 02 lastiklerimizin hepsine TRP koyuyoruz. 02 listiklerinde yuvarlanma direncini yüzde 18 azaltarak maliyetleri düşürüyoruz. Daha yüksek kapasiteli treylerler için özel lastikler geliştirdik. Aks başına 10 ton taşıma kapasitesi sununan lastikleri pazara sunduk. Dijitalleşme konusunda araçlarımızı RFID ile donattık ve lastiği başından sonuna kadar temassız takip ediyoruz. Bayilerimizin stok çalışmalarını takip edecek çözümler sunuyoruz. Sürdürülebilirlik konusunda ayak izimizi azaltıyoruz. Geriye dönüştürülebilir malzemelerin oranını artırıyoruz. Lastiklerimizi defalarca kaplanabilir hale getirdik. Üretim süreçlerimizde yeni teknolojiler bize de fırsatlar sunuyor. Robotik sistemler kullanıyoruz. En iyi lastikleri ve çözümleri üreterek güvenilir iş ortağı olmayı hedefliyoruz.”

İbrahim Halil Eyüpoğlu: Robotlarla kaynak sürüse 10’da bire düşüyor

Cloos Türkiye ve MENA Genel Müdürü İbrahim Halil Eyüpoğlu, dünyada ilk kaynağı kullanan ve otomasyonlu kaynaklar yapan bir firma olduklarını anlatarak treylerde robot kullanımını anlattı. Cloos ile kaynaklı imalatın olduğu her yerde robotların kullanılabildiğini söyleyen Eyüpoğlu, insan gücüyle 48 saatte yapılan kaynağın robotlarla 5 saate düşürüldüğünü söyledi.

Saf Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal AzizoğluTreyler üreticileri Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vermeli

Saf Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, geleceğin treylerlerinin uzay araçlarına benzeyeceğini söyleyerek, geleceğin treylerleri, firma olarak buna nasıl katkı sağlayacaklarını ve yeni yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sürdürülebilir, dijital, otonom ve güvenli araçların 5 yıl içinde müşteriler tarafından isteneceğini kaydeden Azizoğlu, treyler üreticilerinin Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.