Toplu Taşımada Değişimin Öncüsü Karsan, Romanya İçin Ürettiği 56 e-ATA’nın Teslimatlarına Başladı!

İleri teknolojili mobilite çözümleri ile birçok ülkede kentlerin toplu ulaşımında söz sahibi olan Karsan, Avrupa’da elektrikli araç dönüşümündeki öncü rolünü pekiştiriyor.

Elektrikli toplu ulaşım dönüşümünde Avrupa şehirlerinin tercihi olmayı sürdüren Karsan, ilk teslimatını Romanya’ya yaptığı doğuştan elektrikli modeli e-ATA ile bu pazarda varlığını genişletiyor. Bu kapsamda Karsan, Romanya Braşov ve Timisoara belediyeleri ile 2021’de sözleşmesini imzaladığı ve 41 milyon euroluk değere sahip 56 adetlik 18 metre e-ATA’ların teslimatına  devam ediyor.

Anlaşma kapsamında Braşov Belediyesi’ne teslim edilen 12 adet e-ATA 18’in yeni yılda hizmete gireceğini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “2023 Avrupa Kültür Başkenti Timisoara için üretmekte olduğumuz toplam 44 adet e-ATA’nın ilk araçlarını yeni yıl öncesinde teslim etmeye başlıyoruz. Ayrıca şarj istasyonlarının bir kısmının kurulumu da tamamlandı. Anlaşma kapsamında toplam 44 aracın ve şarj istasyonlarının kurulumunun 2023 son çeyreğinde tamamlanması planlanıyordu. Fakat Timisoara Belediyesi modern toplu ulaşım hizmetini planlanandan daha erken zamanda halkına sunmak istedi. Biz de planlamamızı bu talep dogrultusunda öne çektik. Kalan araçların teslimi ve şarj istasyonlarının kurulumunun yeni yılın ilk yarısı içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.