Prometeon Türkiye İhracat Başarısını Taçlandırdı 

Prometeon Türkiye, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde Altın İhracatçı Ödülü kazandı. Prometeon Türkiye, MEA, Rusya, CIS Bölgesi Pazarlama Direktörü Faruk Uslu, ödülü OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik’ten aldı. Prometeon mühendisliği ile üretilen lastikler 87 ülkeye ihraç edilirken Prometeon Türkiye, ülke ekonomisi için katma değer yaratmaya devam ediyor.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, otomotivde 2022 yılının en çok ihracat gerçekleştiren firmaları ödüllendirildi. 75 ülkeyi kapsayan “Türkiye, Afrika, Orta Doğu, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar” Bölgesi’nin merkez üssü konumunda yer alan Prometeon Türkiye, otomotiv sanayisinde 2022’de en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar arasında yer alarak Altın İhracatçı Ödülü’ne layık görüldü.

Prometeon Türkiye’nin üretiminin yüzde 50’den fazlası 87 ülkeye ihraç ediliyor

Prometeon, Türkiye’nin uluslararası lojistikteki etkinliğinin artmasına paralel şekilde güçlü büyümesini sürdürüyor. Prometeon Türkiye, 2020’de elde ettiği tek marka liderliğini pekiştirmeye devam ediyor ve Türkiye’deki en yüksek üretim kapasitesine sahip endüstriyel ve ticari lastik üreticisi konumunda yer alıyor. Türkiye’nin ilk lastik fabrikası olarak 1960 yılında Kocaeli’de kurulan fabrikasını yöneten Prometeon, üretiminin yüzde 50’den fazlasını başta Avrupa olmak üzere 87 ülkeye ihraç ediyor. 

2007’de kurulan ve 2015 yılında sektöründe Bakanlık lisansı alan ilk Ar-Ge Merkezi unvanına sahip merkezinde sürdürülebilirlik yaklaşımıyla yakıt tüketimini ve karbon salımını azaltan lastikler üzerinde önemli çalışmalar yürütüyor.

Prometeon otomotiv endüstrisine, Prometeon mühendisliği ile yük taşıma kapasitesi yüksek, sürdürülebilir malzeme ve teknolojilerle üretilen yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaya, her geçen gün filo iş birliklerini artırarak güvenilir çözüm ortağı olmaya devam ediyor.