Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” programı hız kesmeden devam ediyor

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” programı hız kesmeden devam ediyor

  • Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 19 yıldır sürdürdüğü “Her Kızımız Bir Yıldız” programında, eğitim bursuna ek olarak kişisel ve mesleki gelişime yönelik eğitimler de veriliyor.
  • Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda şehir şehir gezerek eğitimlerine destek olduğu kızlarla buluşan Mercedes-Benz Türk, son olarak Konya’da Yıldız Kızlar’la bir araya geldi.

Yürüttüğü kurumsal sosyal fayda programları ile Türkiye’nin geleceğine ışık tutan Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) 2004 yılında başlattığı “Her Kızımız Bir Yıldız” programı, Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda da hız kesmeden devam ediyor. 2004 yılında hayata geçirilen program; kadınların her alanda hak ettikleri güce kavuşmaları, eşit sosyal ve ekonomik şartlarla çalışabilmeleri hedefi doğrultusunda içeriği zenginleştirilerek sürdürülüyor.

Program kapsamında bursiyerleri yaşadıkları illerde ziyaret eden Mercedes-Benz Türk yetkilileri, son olarak 29 Nisan tarihinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Konya şubesinde Yıldız Kızlar’la bir araya geldiler. Bursiyerlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, şirket yetkilileri bilgi ve tecrübelerini Yıldız Kızlar’la paylaştılar.

Mercedes-Benz Türk’te istihdam olanağı sağlanıyor

2004 yılında 17 ilde 200 kızın desteklenmesiyle başlayan programda, her yıl 1.000 kız öğrenci eğitim bursu alıyor. Her Kızımız Bir Yıldız programında, eğitim bursuna ek olarak kişisel ve mesleki gelişime yönelik eğitimler de veriliyor. Mercedes-Benz Türk’te üretim aşamasında istihdam edilen saha çalışanı kadınların yüzde 20’si, söz konusu program ile eğitimlerini tamamlayan öğrencilerden oluşuyor.

Yıldızlar İstanbul’da da ağırlanıyor

Proje kapsamında ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yıldız Kızlar her yıl İstanbul’da bir hafta süreyle misafir ediliyor. Bu süre içerisinde öğrencilere bir yandan çeşitli müze gezileri ile şehir tanıtılırken, diğer yandan da Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretim aşamalarını yerinde görme şansı sunuluyor.