Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü Altur Turizm’e teslim etti

Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü Altur Turizm’e teslim etti

  • Mercedes-Benz Türk, Türkiye’de ürettiği ve şirket tarihinde bir dönüm noktasını temsil eden 100 bininci otobüsünü Altur Turizm’e teslim etti.
  • Personel ve servis taşımacılığı alanında 46 yıldır başarıyla hizmet veren Altur Turizm, Mercedes-Benz Travego’yu 7 Kasım tarihinde düzenlenen törenle filosuna ekledi.

Personel taşımacılığı sektörünün Türkiye’deki öncü şirketlerinden Altur Turizm, Mercedes-Benz Türk’ün ürettiği 100 bininci otobüs olan Mercedes-Benz Travego’yu filosuna ekledi. Aracın teslimatı için 7 Kasım 2022 tarihinde Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük Kampüsü’nde bir tören gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Türk Bayisi Mengerler İstanbul tarafından gerçekleştirilen satış sonrasında düzenlenen teslimat töreninde; Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, AVM Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergin İmre, Mengerler Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Güldalı ve Mengerler İstanbul Genel Müdürü Güven Onan; aracı Altur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak, Altur  Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Albayrak ve Altur Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Albayrak’a teslim etti.

Altur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak teslimat töreninde yaptığı konuşmada, “Personel taşımacılığı sektörüne ilk adımını 1976 yılında atan Altur Turizm olarak modern araç parkımıza çok özel bir otobüs ekledik. Mercedes-Benz Türk’ün ürettiği 100 bininci otobüs olan Travego model aracın filomuzda yer alacak olması bizim için gurur kaynağı. Biz Altur Turizm olarak hem teknolojiye hem de insana yatırım yapmayı önemsiyoruz.  ‘Teknoloji’, ‘güvenlik’ ve ‘konfor’ denilince ilk akla gelen markalardan olan Mercedes-Benz ile uzun yıllardır sürdürdüğümüz iş birliğimiz de gücümüze güç katmaya devam ediyor. Bugün teslim aldığımız bu özel otobüsün 10 bin araçlık dev filomuzun en özel aracı olacağından şüphemiz yok. Bu yıl yatırımını yaptığımız 24 adet otobüsümüzün teslimatı için Aralık ayında yine bir araya geleceğiz. 2023 yılında da Mercedes-Benz Türk’ten toplu otobüs yatırımlarımız devam edecek. Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün’e, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy’a, yatırımlarımızın gerçekleşmesinde büyük emeği olan Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu ve Mengerler İstanbul Genel Müdürü Güven Onan’a özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AVM Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergin İmre ise, “Personel ve servis taşımacılığı alanında 46 yıldır başarıyla hizmet veren Altur Turizm’in, filosuna eklediği Mercedes-Benz Türk’ün 100 bininci otobüsü olan Travego ile yolcularına sunduğu hizmet kalitesini bir üst seviyeye taşıyacağına inanıyoruz. Altur Turizm’in Türkiye’nin belki de en özel otobüsünü filosuna ekleme sürecinde bizleri tercih etmesinden onore olduk” diye konuştu.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün de şu ifadeleri kullandı: “55 yıllık şirket tarihimizin 46 yılında Altur Turizm ile çok değerli iş birliklerine imza attık. Geçtiğimiz günlerde 100 bininci otobüsümüzü banttan indirmemizin gururunu ve mutluluğunu sizlerle paylaşmıştık. Bugün ise aracımızı asıl sahibi olan Altur Turizm’e teslim ediyoruz. Bu teslimatla 46 yıllık iş birliğimize çok önemli bir dönüm noktası daha ekliyoruz. Bu özel otobüsümüzün kendilerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü bantlardan indirerek tarihi bir başarıya imza attı

Türkiye’de 1967 yılından bu yana ağır ticari araç endüstrisinin temel taşlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü bantlardan indirerek tarihi bir başarıya imza attı. 4 bini aşkın çalışanı ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın en teknolojik, en çevreci ve en entegre otobüs üretim merkezlerinden biri olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nın bantlarından inen 100 bininci otobüs, üçüncü nesil Mercedes-Benz Travego oldu. Kurulduğu günden bu yana, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarında yer alan 70’in üzerinde ülkeye 62 binden fazla otobüs ihraç eden Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda, günümüzde Mercedes-Benz ve Setra markalı 6 model, çeşitli versiyonlarla üretilip ihraç ediliyor.