Karsan, Kuzey Amerika Pazarına Kanada’da e-JEST ile Giriş Yaptı!

‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde’ olma vizyonu ile ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, Avrupa’da elektrikli minibüs pazarının iki yıl üst üste lider modeli olan e-JEST ile Kuzey Amerika pazarına giriş yaptı. Kanada’nın Saint John şehrine, Karsan’ın, distribütörü Damera iş birliğiyle yapılan teslimat ile e-JEST modeli Kuzey Amerika’da 6 metre (20 fit) boyunda yolcu taşıyacak alçak tabanlı ilk elektrikli minibüs olarak hizmete başlıyor.

Saint John şehrinde hizmete girecek e-JEST’ler için gerçekleştirilen teslimat törenine, Kanada Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Gary Crossman, Saint John Belediye Başkanı Donna Reardon, Karsan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çetin, Damera Bus CEO’su Raj Mahadeo, Saint John meclis üyeleri, çok sayıda basın mensubu ve projenin hayata geçirilmesini sağlayan Karsan ve Damera firmalarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, Avrupa’dan sonra Kuzey Amerika’yı da hedef pazar olarak belirlediklerini ifade ederek, “Küresel alandaki iş birliklerimizi stratejimiz doğrultusunda Kuzey Amerika’da Kanada ile sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Damera ile imzaladığımız distribütörlük anlaşmasının ardından, ilk e-JEST teslimatımızı gerçekleştirdik ve bir kez daha Karsan olarak ilke imza attık.

Eylül ayında, Kanada’nın Saint John kentinde yolcu taşımaya başlayacak olan Karsan e-JEST, Kanada’nın 20fit boyunda toplu ulaşım hizmeti sunan alçak tabanlı ilk elektrikli minibüsü oldu. Saint John kentine teslim ettiğimiz e-JEST ile, Karsan olarak, Kanada’nın toplu ulaşımda elektrikli dönüşümüne öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz.  Karsan e-JEST ile birlikte elektrikli ürün gamımızın Kuzey Amerika pazarında önümüzdeki dönemde etkin bir şekilde yer almasını hedefliyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.