ITT, Renault Trucks T460 Çekicilerden Vazgeçmiyor

ITT Lojistik, yine Renault Trucks T460 çekici alımı ile ADR’li taşımacılık yaptığı filosuna yatırımlarını sürdürüyor.

2019 yılında 15 adet Renault Trucks T460 çekici ile filosunu güçlendiren ITT Lojistik, tercihini yine aynı araçlardan yana kullanıyor. ITT, araçların yüksek performansından memnuniyeti ile yeni 10 adet Renault Trucks T460 çekicilerini teslim alıyor. Böylece ITT filosunun, yaklaşık yüzde 90’ı Renault Trucks araçlardan oluşuyor.

Tehlikeli madde ve kimyasal ağırlıklı likit taşımacılığı yapan ITT Lojistik’in yeni araçları, ITT Lojistik Kurucu Başkanı Tekin Öztanık ve Genel Müdürü Didem Öztanık’a Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ve Genel Müdürü Mesut Süzer’in katılımlarıyla teslim edildi.

ITT Lojistik Kurucu Başkanı Tekin Öztanık, teslimat sırasında pandemi dönemini de değerlendirerek; “Aslında 2020 yılı için farklı büyüme planlarımız vardı ancak yine de pandemiye rağmen geçen seneye oranla ciro olarak yüzde 5’lik büyüme kaydettik. Sene sonuna kadar bu oranı arttırmayı hedefliyoruz. Son çeyrek, tüm lojistik firmaları için daha da önem kazandı. Bu doğrultuda filo yatırımlarımızı da ertelemek istemedik. Renault Trucks T 460 çekicilerin performansı, yakıt tasarrufu ve satış sonrası hizmetlerinden çok memnunuz. Bu nedenle yatırımlarımıza Renault Trucks ile devam ederek araç filomuzu tek markalı yapmayı planlıyoruz” diye belirtti.

ITT Lojistik, 2020 yılında pandemi döneminin getirdiği gereklilikleri de göz önünde bulundurarak yeni iş geliştirme modelleri de sundu. Tüketimin azalması ve bu durumda depolama sorunlarının ortaya çıkması ile ITT, depolama ve tank kiralama hizmetleri de sunmaya başladı.

Renault Trucks’ın sunduğu yakıt tasarrufundan vazgeçmeyeceğiz

Tekin Öztanık, Renault Trucks çekiciler ile diğer marka araçları yaklaşık 10 yıldır yakıt tasarrufu anlamında gözlemlediklerine değindi. Renault Trucks araçlar ile mesafe fark etmeksizin her zaman minimum 2 puanlık yakıt tasarrufu sağladıklarına belirten Öztanık, bunun tek başına tercih sebebi olmadığını ama toplam çözümleri değerlendirirken en önemli kalemler arasında yer aldığını söyledi.

Sürücü eğitimleri önemli

Tekin Öztanık, araçların performansını tam kullanabilmek üzere sürücü eğitimlerine önem verdiklerinin altını çizdi; “Renault Trucks T460 çekicilerimizin araç performansı ve toplam çözümlerinden çok memnunuz ancak bunu sürücü eğitimleri ile pekiştirmek şart. Araçlarınız ne kadar üstün özelliklere sahip olursa olsun sürücüleriniz bunları kullanmayı bilmiyorsa istediğiniz performansı yakalayamazsınız. Örneğin Renault Trucks araçlarımızın tümü retarderli. Retarder, yüksek frenleme performansı sunuyor ve motor freni ile koordineli olarak çalışıyor. Retarder kullanımı, aracın toplam sahip olma maliyetlerini düşürerek birincil frenlerin ömrünü de uzatıyor. Sürüş güvenliğini artırıyor ve aracın ana fren sistemindeki aşınmayı azaltan yüksek fren torku sunuyor ki bu bizim için ADR’li taşımacılıkta önemli bir detay. İşte tüm bu detaylara sürücülerimizin hakim olması, operasyonlarımızın verimliliğini arttırıyor.”

ITT, tüm araç yatırımlarında RTFS çözümlerinden faydalanıyor

Filolarına yaptıkları tüm araç alımlarında Renault Trucks Finansal Hizmetler’in (RTFS) finansman ürünlerinden faydalandıklarını belirten ITT Lojistik Genel Müdürü Didem Öztanık ise tek noktadan çözüme ulaşmanın avantajına değindi. Öztanık, RTFS’nin sunduğu kredi süreçlerindeki işlem kolaylığı ve düşük faiz oranları nedenleriyle alımlarında RTFS çözümlerinden yararlanmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, teslimatta gündemi de değerlendirdi; Delepine; “Pandemi nedeniyle 2020 yılı tüm otomotiv ve ticari araç üreticileri için zor bir yıl oldu. Pandemi sürecinde ortalama 2 ay gibi bir zaman diliminde fabrika üretimleri durdu. Bu sürecin geri kazanılma şansı yok. Global ölçekli gruplara baktığımızda ise Renault Trucks’ın bünyesinde yer aldığı Volvo Group olarak bu süreçte iyi bir yatırım, maliyet yönetimi ve önlemleri gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Türkiye’ye baktığımızda ise Avrupa’da ağır ticari araçlarda büyüyen tek pazar olduğunu söyleyebiliriz. Bu sene Türkiye ağır ticari araçlar pazarı, pandemi sürecine rağmen büyük bir ivme yakaladı. Böylesine bir dönemde yatırımlarını ertelemeyen ITT Lojistik’e hem tebrik hem de teşekkürlerimizi sunarız. Çok uzun yıllardır devam eden işbirliğimizin artarak süreceğine inanıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ise ITT Lojistik’e satış ve satış sonrası hizmetlerde bekledikleri tüm desteği sağlamak için çalıştıklarını ifade ederek; “ITT, her yıl büyüme kaydeden ve bu anlamda yatırımlarına devam eden bir firma. Bu doğrultuda bizim de iş birliğimiz artıyor. Bu ivmede memnuniyetlerini sürdürmek için de iş ortakları olarak elimizden gelen desteği sağlıyoruz” diye belirtti.