İnci Akü, bu sene de Türkiye’nin en değerli akü markası oldu

Uluslararası marka değerleme şirketi Brand Finance’ın her sene açıkladığı ‘’Türkiye’nin En Değerli Markaları – Turkey 100’’ çalışmasında, ‘Dünyanın Enerji Uzmanı’ İnci Akü, bu yıl da hem otomotiv yan sanayi iş kolunda hem de kendi sektöründe tek akü markası olma başarısını gösterdi. Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında 10 yıldır yer almaya devam eden İnci Akü bu sene listede 92. sırada yer alıyor.  

Marka değerleme ve stratejik danışmanlık şirketi Brand Finance’in 2021 yılı verilerini esas alarak gerçekleştirdiği 16. ‘Türkiye’nin En Değerli Markaları 2022’ listesi açıklandı. Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding ile dünya akü devi Japon GS Yuasa’nın iştiraki İnci GS Yuasa’nın lokomotif markası İnci Akü, 10 senedir olduğu gibi bu sene de “Türkiye’nin en değerli akü markası” oldu. Listedeki ‘otomotiv yan sanayi’ iş kolunda ve kendi sektöründeki tek akü markası olan İnci Akü, bu sene 92. sırada yer aldı.

Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Gökçe Yılancıoğlu Tellici, İnci Akü’nün yarattığı değerin arkasında tüketici odaklı yaklaşım, son teknolojilere uyumlu ürünler ve yatırım konusundaki kararlılıklarının olduğunu ifade etti. Türkiye’nin en değerli akü markası olmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Tellici: “Ülkemizde ve sektörümüzde her gün yeni açılımlar yaparak gelişen; teknolojimiz ve müşterilerimizin beklentilerine uygun yenilikçi çözümlerimiz ile güven sağlayan bir marka olmaktan mutluluk duyuyoruz. En güvenilen enerji depolama şirketi olma vizyonumuzla eriştiğimiz güçlü konum bizi sektörümüzde ayrıştırmakla birlikte gelecekte imza atacağımız başarılara referans oluyor. Brand Finance gibi şeffaf ve güvenilir bir kurumun gerçekleştirdiği bu çalışmada da gördüğümüz gibi, marka gücümüzün ve paydaşlarımız nezdindeki olumlu algımızın prestijli ve kabul gören platformlarda yer bulmaya devam edeceğine eminim.” açıklamalarında bulundu.