Groupe PSA, yeni nesil tamamen elektrikli kompakt van sınıfında 2021 “Yılın Uluslararası Vanı” (IVOTY) ödülünü kazandı

Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e ve Vauxhall Vivaro-e serisi için bu en prestijli uluslararası ödül, Groupe PSA HTA1 serisi için elektriğe geçiş stratejisinin uygunluğunun tanınması anlamına geliyor.

2019’dan bu yana Groupe PSA tarafından piyasaya sürülen tüm yeni modeller ya tamamen elektrikli ya da şarj edilebilir hibrit güç aktarma sistemleri ile birlikte geliyor. Grubun amacı tüm binek ve hafif ticari araç yelpazesinin 2025 yılına kadar elektrikli hale getirilmesidir.

Avrupa’daki Hafif Ticari Araçlar portföyü ise, 2021’in sonuna kadar tamamen elektrikli hale getirilecek.

24 Avrupa ülkesinden ve Rusya’dan 24 bağımsız gazeteci ve uzmandan oluşan jüri, yeni Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e ve Vauxhall Vivaro-e’yi -hafif ticari araç yelpazemizdeki ilk elektrikli araç- 2021 «Uluslararası Yılın Vanı» (IVOTY) seçti.

Yeni Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e ve Vauxhall Vivaro-e, çapraz iş programının bir parçası olarak tasarlandı ve tüm müşterilere ödün vermeden taşıma kapasiteleri ve yükleme hacimleri sunuyor: zanaatkârlar, şirketler ve yöneticiler.

Yeni nesil teknolojilerden, destek sistemlerinden ve müşterilerimizin güvenliği ve rahatlığına olan bağlılığımızdan destek alıyorlar.

Peugeot Partner, Citroën Berlingo van, Opel Combo ve Vauxhall Combo serisine verilen 2019 Uluslararası Yılın Vanı ödülünün ardından, sadece iki yıl içindeki bu ikinci IVOTY ödülü, Groupe PSA’nın yeni nesil hafif ticari araçlarının ve elektriğe geçiş stratejisinin pazarla olan ilişkisini doğruluyor.

Jarlath Sweeney, IVOTY Başkanı, jürinin kararını şu şekilde yorumluyor:

“PSA dörtlüsü, Avrupa pazarında 300 kilometreden fazla bir menzil ile satışa sunulan ilk elektrikli vanlardır. Mükemmel sürüş kabiliyetiyle kusursuz bir şekilde üretilmişlerdir ve daha düşük gürültü seviyelerine sahip olmaları dışında, sürüş hissini dizel versiyondan ayıran pek bir fark yoktur.”

“Kompakt vanların tamamen elektrikli versiyonlarıyla PSA dörtlüsü, profesyonel işletmelerde e-mobilite için muazzam itici bir güç sağlıyor ve emisyonsuz taşımacılığın yaygınlaştırılmasını ve ölçeklendirilmesini zorunlu kılıyor.”

“Böylece, PSA’nın e-minibüsleri yeni bir standart oluşturuyor ve gelişime önderlik ediyor. “Uluslararası Yılın Vanı” olarak bu unvanın hakkını vereceğiz. Dahası, her bir PSA markası, panel vandan yolcu taşıyıcı servis otobüsüne kadar elektrikli modeller geliştirdiğinde ve neredeyse aynı taşıma kapasitesi ve yük alanı sunacaktır.” “PSA’nın yeni EV ticari araç dörtlüsü, elektrikli ve içten yanmalı motor platformları arasında maksimum entegrasyon konseptini ileriye taşıyor. Menzilleri, farklı faaliyetlerde ve son teslimat adımında ilgi çekici olabilecek kadar geniş.”

Groupe PSA’nın yeni nesil kompakt vanları, özellikle e-ticaret faaliyetlerinin ve hizmetlerinin geliştirilmesine yanıt vererek hem binek araç hem de hafif ticari araç pazarları için sıfır emisyonlu mobilite sunmak üzere EMP2 çoklu enerji platformu etrafında tasarlanmıştır.

Dört markanın kompakt vanlarının tamamen elektrikli versiyonları kuzey Fransa’daki Hordain fabrikasında bir araya getirildi ve ülkenin doğusundaki Trémery fabrikasında monte edilen elektrikli güç aktarma sistemleri ile donatıldı. İki seviye sürüş menzili sunmaktadırlar:

  • 50 kWh akü ile donatılmış, WLTP döngüsünde 230 kilometreye2 kadar menzil
  • 75 kWh akü ile donatılmış, WLTP döngüsünde 330 kilometreye2 kadar menzil      2020 yılı ortalarından itibaren piyasaya sürüldü, Ekim 2020’den beri 1300 araç teslim edildi.

“Groupe PSA, bu prestijli “2021 Yılın Uluslararası Vanı” ödülünü almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyor ve araçlarımızı seçtikleri için jüri üyelerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Groupe PSA’nın Hafif Ticari Araçlar İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot, “Bu ödül, Kompakt vanımızın başarısını ve hafif ticari araç serimiz için tasarladığımız ve müşterilerimizin hiçbir konuda taviz vermediği elektriğe geçiş stratejisinin geçerliliğini teyit ediyor.

Uluslararası Yılın Vanı Ödülü 1992’de başlatıldı. Jüri, hafif ticari araçlar konusunda uzmanlaşmış bağımsız dergilerden 24 gazeteci ve yayıncıyı bir araya getiriyor.