Goodyear Bauma Fuarı’nda en iddialı kamyon ve greyder lastiği GP-3E’yi görücüye çıkardı

Goodyear’ın ürün, hizmet ve lastik yönetimine dair tüm çözümlerinden oluşan Goodyear Total Mobility, Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen Uluslararası İnşaat, Madencilik Makinaları ve Malzemeleri Fuarı Bauma’da tanıtılıyor.

Münih Ticaret Fuar Merkezi’nde 30 Ekim’e kadar sürecek olan dünyanın önde gelen inşaat ve madencilik ekipmanları ticaret fuarı Bauma, Goodyear’a, lastiklerin ve lastik yönetimi çözümlerinin endüstrinin verimlilik ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmada oynadığı rolü sergileme fırsatı sunuyor. Tekerlekli yükleyiciler, belden kırma kamyonlar ve greyderler için tasarlanmış olan Goodyear GP-3E, tüm iddiasıyla Bauma 2022’de yer alıyor. 

Bauma’da sergilenen bir diğer yeni lastik ise Goodyear Powerload®. Kompakt yükleyiciler ve greyderler için tasarlanan Powerload, sağlam ve dayanıklı kompakt bir lastik olarak önce çıkıyor. Goodyear POWERLOAD, omuz bölgesinde ve yanak kısmında ekstra kalın ve pürüzsüz kauçuk bir koruma katmanı içeren yeni Smooth Guard Technology™’sine sahip. GP-3E’nin sırt deseni; ek kavrama kenarları, çift merkezli ve daha sık tasarlanmış deseni ile yüksek düzeyde çekiş sağlıyor. Aynı zamanda, lastik sırtı, ağırlığı eşit olarak dağıtarak yüksek seviyede çekişi ve yumuşak zemine batmadan ilerlemeyi desteklemek üzere tasarlandı.

Altyapı projeleri için lastik seçimi kolaylaşıyor

Goodyear, lastikli yükleyiciler, belden kırmalı kaya kamyonları ve greyderler için tasarlanan lastiği GP-3E’yi Bauma Fuarı’nda sektör profesyonellerinin beğenisine sunuyor. Bu tür araçlar genellikle yüksek maliyetli ve kısıtlı zamanda tamamlanması gereken büyük altyapı projelerinde kullanılıyor. Bu araçların sürücüleri olan operatörlerin ihtiyaçlarına yönelik araştırmaların sonucunda, Goodyear en son nesil lastiklerinin operasyonel çok yönlülüğünü GP-3E serisi ile arttırıyor. Gelişmiş GP-3E, operatörler için lastik seçimini çok kolay bir hale getiriyor.

GP-3E çekiş gücü ve performanstan ödün vermeden verimliliği maksimum düzeye getiriyor 

Goodyear, L3 (yükleyici ve buldozer), E3 (belden kırmalı kaya kamyonu) ve G3 (greyder) segmentlerindeki araçlara yönelik ürün ve hizmet sunma konusunda engin bir deneyime sahip. 

Rekabetçi pazarlarda karlılığı maksimum seviyeye getirmek operatörler için büyük önem taşıyor. Goodyear operatör maliyetlerini azaltırken performansı artırmak için yenilikler sunuyor. Örneğin, GP-3E’de Goodyear’ın özel olarak formüle edilmiş, gelişmiş aşınma direncine sahip olan ve operatörlerin lastik maliyetlerini azaltan Type 6 bileşimi kullanılıyor. 

Goodyear, önceki modellere kıyasla GP-3E’nin ağırlığını azaltarak verimliliği de artırıyor. GP-3E, lastik sırtının aşınmaya karşı direncini artıran yeni çoklu çelik kuşaklı karkas yapısına sahip olduğundan, ağırlığının önceki modellere kıyasla daha düşük olması, güç ve dayanıklılıktan ödün vermesini gerektirmiyor. Goodyear’ın performanstan ödün vermeden verimliliği ve sürdürülebilirliği en üst düzeye getirme hedefine ulaşmasına yardımcı olan bu yapının lastik sırtı aşınmalarını optimize ettiği kanıtlandı.

GP-3E’nin sırt deseni; ek kavrama kenarları, çift merkezli ve daha sık tasarlanmış deseni ile yüksek düzeyde çekiş sağlıyor. Aynı zamanda, lastik sırtı, ağırlığı eşit olarak dağıtarak yüksek seviyede çekişi ve yumuşak zemine batmadan ilerlemeyi desteklemek üzere tasarlandı.

Yeni yapıyla birlikte bu geliştirilmiş sırt deseninin bir başka avantajı da operatörlere daha fazla konfor sunuyor olması. GP-3E özellikle sert zeminlerde titreşim seviyelerini azaltacak şekilde tasarlandı.  Bu, zorlu iklimlerde uzun vardiyalarla çalışan operatörlerin refahı için genellikle önemli bir özellik. Goodyear’ın “ELEKTRİKLİ SÜRÜŞ İÇİN HAZIR” felsefesi, şirketin en yeni lastiklerinin elektrikli, hibrit ve geleneksel dizel motorlu araçlarda kullanılabileceği anlamına geliyor.