Ferrari, Formula 1 araçlarını dünya şampiyonası yarış pistlerine IVECO S-Way ile taşıyacak

Scuderia Ferrari’nin Resmi Ortağı ve Ferrari Challenge Europe’un Resmi Sponsoru olan IVECO, Fiorano’daki ikonik Ferrari pistinde gerçekleşen bir törenle iki IVECO S-Way çekiciyi Scuderia Ferrari’ye teslim etti.

Iveco Group Kamyon İş Birimi Başkanı Luca Sra, Scuderia Ferrari Yarış Direktörü ve Pist Alanı Başkanı Laurent Mekies’in katıldığı teslim töreninde konuşan Iveco Group Kamyon İş Birimi Başkanı Luca Sra, iş birlikleriyle ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti: “Markamızın dünyaca ünlü spor efsanesiyle iş birliği yapıyor olmasından gurur duyuyoruz. 20 yıl boyunca devam eden iş birliğimizde en önemli değerlerinin lojistiği ve taşınmasını yüksek performanslı ve güvenilir araçlarımıza emanet eden Ferrari’ye teşekkür ediyoruz. Bizler de IVECO olarak benzer değerleri, hedefleri, yüksek performans göstermek için gereken tutkuyu ve rekabetçi ruhu taşıyoruz. Tıpkı Scuderia Ferrari gibi, mükemmellik için çabalıyoruz. Performansımızı daha üst seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz, her zaman zirveyi hedefliyoruz ve bu tutkuyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

Formula 1 takım araçlarına özgü özel bir renk tonu ile hazırlanan iki IVECO S-Way çekici, Formula 1 araçlarının ve ekipmanlarının dünya şampiyonası yarış pistlerine taşınması için kullanılacak. Scuderia Ferrari bu iki çekici ile birlikte IVECO S-Way filosunu daha da genişletmiş oldu.

S-WAY’in özellikleri saymakla bitmiyor

IVECO S-Way’ler, sürücüye, sürdürülebilirliğe ve ileri düzeyde yeni teknolojilerle tasarlanmış ağır hizmet tipi kamyonlardır. Özelleştirilmiş hizmetlere odaklanan eksiksiz ve tam hizmet paketi sunan S-Way sürücünün araçta geçirdiği süreyi konforlu hale getirmiş bir taşıma çözümüdür. IVECO S-Way, yeni motor serisi, ileri teknolojileri, olağanüstü aerodinamik performansı, yenilikçi ve kişiye özel hizmetleriyle ön plana çıkmakta ve iddiasını ortaya koymaktadır. Yakıt verimliliğini yeni bir seviyeye taşıyan S-Way, filo yönetiminde ve araç içi yaşamda yeni bir çığır açmıştır. Aracın çalışma süresini ve yakıt verimliliğini optimize eden, lojistik operatörlerinin işini kolaylaştıran S-Way’ler filo yöneticilerini %100 destekleyen sistemlere sahiptir.

Scuderia Ferrari’ye tedarik edilen IVECO S-Way çekiciler, Maranello ekibinin karavanına mükemmel şekilde uyan çekicilerdir. Araçlarda 570 hp Cursor 13 motor, 12 vitesli HI-TRONIX otomatik şanzıman ve tam otomatik süspansiyonlar, uydu navigasyonu, gelişmiş bir bilgi-eğlence sistemi, IVECO Driver Pal ve 4G bağlantı kutusu bulunmaktadır.