Anadolu Isuzu’ya Grand Toro ve Interliner ile bir ödül daha

Anadolu Isuzu’nun Grand Toro ve Interliner modelleri uluslararası otoritelerce takdir görmeye devam ediyor. Daha yollara çıkmadan A’ Design Award tarafından ödüle layık görülen modellere bir ödül de BIG SEE Awards’dan geldi. Grand Toro ve Interliner, Avrupa’da yaratıcılığı ve iş potansiyelini teşvik etmek amacıyla düzenlenen uluslararası tasarım yarışması BIG SEE Awards 2021’de Product Design kategorisinde ödüle layık görüldü. 

Anadolu Isuzu’nun yenilikçi tasarım anlayışının temsilcileri olan modelleri Grand Toro ve Interliner bir uluslararası organizasyonda daha takdir gördü. Interliner 13 CNG ve Grand Toro, Avrupa’da yaratıcılığı ve iş potansiyelini sistematik olarak keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen uluslararası tasarım yarışması BIG SEE Awards 2021’den ödülle döndü. Markaların 6 kategoride ödüllendirildiği yarışmada Grand Toro ve Interliner, Product Design (Ürün Tasarımı) kategorisinde “Mobility” (Mobilite) başlığı altında ödüle layık görüldü. 

Grand Toro ve Interliner geçtiğimiz yıl, daha yollara çıkmadan İtalya merkezli tasarım yarışması A’ Design Award tarafından ödüle layık görülmüştü. Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge tasarımcıları ve mühendisleri tarafından tasarlanan Grand Toro, Silver A’ Design Award’ün sahibi olurken, Interliner yarışmada, Gold A’ Design Award almıştı. CNG motorlu çevreci Interliner bu yıl ayrıca uluslararası ticari araç sektörünün en prestijli ödüllerinden Sustainable Bus Award (Sürdürülebilir Otobüs Ödülü) organizasyonunda “Bus Of The Year” kategorisinde finale kaldı. 

Anadolu Isuzu’nun yeni tasarım dilinin temsilcileri

Servis ve okul otobüsü taşımacılığı için ekonomik ve yeşil bir çözüm olarak tasarlanan 13 m boyutundaki Interliner,  Anadolu Isuzu’nun dijital, keskin ve güven veren yeni tasarım çizgisiyle tasarlanan araçlarından biri olarak öne çıkıyor. Dinamik gövde, aerodinamik CNG kapağı, yeni gösterge paneli bu yeni çizgiyi destekliyor. Interliner, sürücüye ve yolculara maksimum konfor ve ergonomik bir alan sağlıyor.

Kısa ve orta mesafeli servis, turizm ve havaalanı taşımacılığı için tasarlanan 8,5 m uzunluktaki Grand Toro, Anadolu Isuzu’nun yeni tasarım dilini sergiliyor. Araç, bagaj yükleme ve boşaltma işlemini üç yan kapak sayesinde daha rahat ve kolay erişilebilir hale getirirken, Anadolu Isuzu’nun midibüs segmentinde en büyük bagaj kapasitesine sahip, düşük yakıt tüketimi sunan aracı olma özelliği gösteriyor.

BIG SEE Awards; dünya çapında mimari, iç mekan, ahşap, turizm, ürün ve moda tasarımında benzersiz ve özgün yaratıcı başarıların tanıtımına katkıda bulunuyor. Organizasyonda markalar Product Design (Ürün Tasarımı), Fashion Design (Moda Tasarımı), Architecture (Mimarlık), Interior Design (İç Tasarım), Wood Design (Ahşap Tasarım), Tourism Design (Turizm Tasarımı) olmak üzere 6 temel kategoride değerlendiriliyor.